KİLO KAYBI: Çileğin içindeki metobolizmayı hızlandırıcı fenolik antioksidanlar iştahın azalmasını sağlayıp, kan şekerini kontrol altına alarak kişinin zayıflamasını sağlıyor.
KRONİK HASTALIKLARA KARŞI KORUYUCU: Çilekte bulunan ellagic asit ve COX enzimleri yaraların ve iltihaplanmaların hızla iyileşmesinde önemli rol oynuyor, kronik hastalıklara karşı da koruyucu etki sağlıyor.
AKCİĞER KANSERİNİN GELİŞİMİNİ ÖNLÜYOR: Çilek suyunda bulunan anti-tümör maddeleri, akciğer kanseri hücrelerinin gelişimini önlüyor. Deneyler çileğin beynin yaşlanmasını geciktirdiğini de ortaya koydu.
KALBİ KORUYOR: Çileğe kırmızı rengini veren madde kalp krizi riskini düşürüyor ve damarlardaki kan basıncını dengeliyor. Damarları koruyor.