Hastanede yolsuzluk operasyonu

Mardin’in Derik İlçesi Devlet Hastanesi'nde 10 önce yapılan ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla, 7 kişi gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:16 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:16
Hastanede yolsuzluk operasyonu

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'da yemek fabrikası sahibi olan bir işadamının 10 ay önce Derik Devlet Hastanesi'nde yapılan yemek ihalesine başvurmasına rağmen, dosyasının incelemeye alınmadığını, yemek ihalesinin çıkar karşılığı hastane müdürü S.Y ile yardımcıları V.A ve M.K tarafından başka bir firmaya verildiğini 6 ay önce ihbar etti. Bu ihbar üzerine savcılık tarafından inceleme başlatıldı.

6 aydır süren telefon dinlemelerinden sonra bazı bulgulara ulaşan Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla hastane müdürü S.Y ile yardımcıları V.A ve M.K ile 3 ay önce Acil Tıp Teknisyeni olarak hastanede göreve başlayan ve aynı zamanda mutemetlik yapan H.K ile yemek ihalesini alan kardeşler A.E, Z.E ve O.E polis ekipleri tarafından evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Şüpheliler polis tarafından Devlet Hastanesi'ne getirilip ihaleyle ilgili evraklar da toplandıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yemek ihalesine fesat karıştırdıkları iddia edilen 4 hastane görevlisi ile yemek ihalesini alan 3 kardeşin sorguları Emniyet Müdürlüğü'nde halen devam ediyor.