Dondurma her mevsim yenir mi?

Yaz aylarıyla birlikte küçük büyük hemen herkesin büyük severek yediği dondurmanın da zamanı geldi. Uzmanlar, dondurmanın sadece yaz yiyeceği olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, kışın da yenebileceğini belirtiyor.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:16 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:16
Dondurma her mevsim yenir mi?

İÇİNDEKİLER

Özellikle Avrupa ve ABD'de dondurmanın kışın da yendiğine dikkat çeken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yonca Yüceer, Türkiye'de ise dondurmanın genellikle yaz yiyeceği olarak bilindiğini söyledi.

Yüceer, bileşimine göre değişmekle birlikte dondurmanın süte göre yağı 3.4, proteini 2, karbonhidratı 4 kat fazla içerdiğini kaydetti. Ayrıca önemli bir kasiyum ve fosfor kaynağı olduğu, vitaminlerden de A, D ve B2 bakımından zengin olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Yüceer, "Süt ürünleri, çabuk bozulan gıdalardır. Sağlık şartlarına uygun ortamda üretilen, uygun şartlarda saklanan ve sağlıklı ambalajlarda satılan dondurmaların yenmesi gerekir. İyi bir besin kaynağı olan dondurma, her mevsimde her yaş grubundan insanın yiyebileceği bir süt ürünüdür." dedi.