Erken kalkmak dert değil

Yatmayı hedeflediğiniz saatten en az bir saat önce, bilgisayarı ve televizyonu kapatın.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:16 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:16
Erken kalkmak dert değil

İÇİNDEKİLER

Yatma provası: Yatmayı hedeflediğiniz saatten en az bir saat önce, bilgisayarı ve televizyonu kapatın. Erken kalkmanın en sağlam yolu, erken yatmaktır. Bunun için, beyninizi yoracak ve meşgul edecek şeylerle, yatmadan önce ilişkinizi kesin.
Alışkanlık edinin: İlk üç adımda saydığımız teknikleri, farklı zamanlarda kullanıyor olabilirsiniz belki ama bunlardan birini veya birkaçını, alışkanlık hâline getirin. Kahve hazırlayın, dişinizi fırçalayın , duş alın... Seçim size kalmış ama bir hareketi rutine bindirmek, yapmanızı kolaylaştıracaktır.
Su için: Abartıp da beş bardak su içmeyin; yoksa iki saat sonra tuvalete kalkarsınız. Ancak bir veya bir buçuk bardak su, vücudunuzun sıvı ihtiyacını tamamlayacaktır; zira sabahları, susuz kalmış bir bünye, daha zor uyanır. Ayrıca, uyku düşmanı kafein ve alkolden uzak durun. Yatma vaktinize yakın bir zamanda, baharatlı besinler de tüketmeyin.
Uyanın ve dikilin: Uyanır uyanmaz dikilmeniz için, gereken ne varsa yapın. İsterseniz, çalar saati odanın diğer ucuna koyun; bu, sabahları biraz sürünmenizi sağlasa da, sizi kendinize getirir. Erken kalkmanın en zor yanı, ilk adımı atmaktır. "10 dakika daha..." diye fısıldayan şeytanî sese kulak vermeyin; alarmı ise asla ertelemeyin!