1,5 aylık bebekte domuz gribi çıktı

Akciğer rahatsızlığı bulunduğu bildirilen 1.5 aylık bebek, Van'dan ambulans helikopterle Sivas'a nakledildi.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15

İÇİNDEKİLER

Alınan bilgiye göre, Van Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinde tedavi gördüğü öğrenilen 1.5 aylık henüz isim verilmediği öğrenilen bebek, ambulans helikopterle Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirildi.

DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ. TIKLAYINIZ...

DOMUZ GRİBİNDEN KORUYAN GIDALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hastanenin yakınlarındaki piste iniş yapan helikopterden sağlık görevlilerince kuvöz içerisinde indirilen bebek, hastanede tedavi altına alındı.

Akciğer rahatsızlığı ve solunum sıkıntısı bulunduğu kaydedilen, zatürre (pnömoni) teşhisi konulan bebeğin, Van'da yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki yer sıkıntısı nedeniyle Sivas'a nakledildiği öğrenildi.

Bu arada, helikopter iniş yapmadan önce, bebeğin domuz gribi teşhisiyle Sivas'a getirildiği yönündeki haberler üzerine sağlık görevlilerinin ve basın mensuplarının koruyucu maske taktıkları görüldü.

GRİBE KARŞI ÖNLEM

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut, gribe karşı korunmada en önemli yöntemin aşılanma olduğunu bildirdi.
Prof. Dr. Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, mevsimsel grip aşılarının içeriğinde H1N1 alt tipi bulunsa da domuz gribindeki H1N1 alt tipinin genetik ve antijenik yapılarındaki farklılıklar nedeniyle bu virüse karşı koruma sağlayamayacağını ifade etti.

DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ. TIKLAYINIZ...

İnfluenza A (H1N1) virüsüne karşı aşı geliştirildiğini ve Sağlık Bakanlığınca aşı temin edilerek aşılama planı hazırlandığını belirten Turgut, 28 Ekimde ''Pandemik H1N1 Gribi'' ve ''Denizli İnfluenza İl Eylem Planı'' konulu sempozyumlar düzenleyeceklerini, il genelindeki tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını bu konuda bilgilendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

'22 AYRI OKULDA 48 ÖĞRENCİDE H1N1 VİRÜSÜNE RASTLANDI. TOPLAM VAKA İSE 40'I ERİŞKİN OLMAK ÜZERE 88''

İstanbul Valisi Muammer Güler, kent genelinde 22 ayrı okulda 48 öğrencide H1N1 virüsüne rastlandığını, toplam vakanın ise 40'ı erişkin olmak üzere 88 olduğunu bildirdi.

İstanbul Pandemi (salgın) Bilimsel Kurulu, Vali Muammer Güler'in başkanlığında ''domuz gribi'' konusundaki mevcut durumu ve son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı.

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki toplantı yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve konunun uzmanlarının da katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından konuşan Güler, öncelikle panik havası yaratılmaması gerektiğini vurguladı.

Muammer Güler, ''22 ayrı okulda 48 öğrencide H1N1 virüsüne rastlandı. Toplam vaka ise 40'ı erişkin olmak üzere 88'dir'' dedi.

DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ. TIKLAYINIZ...