Rüyada kör olduğunu görmek ne anlama gelir?

Rüyada kör olduğunu görmek birçok şekilde yorumlanmıştır. Rüyada kör bir kişiye yardım ettiğini görmek ne anlama gelir? Rüyada bir gözünün kör olduğunu görmek ne anlama gelir? İşte rüyada kör olduğunu görmenin detayları...

Giriş Tarihi 22 Ocak 2019, 05:21 Güncelleme 22 Ocak 2019, 05:21
Rüyada kör olduğunu görmek ne anlama gelir?

İÇİNDEKİLER

Rüyada kör olduğunu görmek

Rüyada körlük musibetle yorumlanir. Rüyasında kör olduğunu gören, büyük bir mirasa konar.

Rüyada, kör bir adami elinden tutarak bir yerden geçirdiğini görmek

Düşmanlarının kendisi hakkındaki düşüncelerini keşfederek. durumunu buna göre düzelttiğine işarettir.

Ibni SIrin e göre; rüyasında kör olduğunu gören kimse, Islamin bütün şartlarını yerine getirir ve bir fakire yardımcı olur, Bir insanin rüyasında gözlerinin açıldığını görmesi, şükre ve tövbeye delalet eder.

Bir kadının kör olduğunu görmesi, kocasına saygısının çoğalacağına işarettir. Rüyasında bütün ev halkinin kör olduklarını, yalniz kendi gözünün açik olduğunu görmek, ailesinin ve akrabalarının doğru yolda olmadıklarına, hep birlikte haram pesinde olduklarına ve kendisinin onlari hidayete sevk etmesi gerektiğine delalet eder.

Rüyada kendisinin bir gözünün kör olduğunu görmesi

Doğru yoldan saptığına, Allah (CC) tarafından bir uyaridir. Bir başka rivayete görede: Rüyada kör olmak, dince sapıklığa, akrabasından büyük bir mirasa erişeceğine ve zengin olmaya işarettir.

Rüyada kör olduğunu gören kimse, zengin olur. Kör olduğunu gören kimse, Kur an i Kerimi unutur. Bir kimse rüyada bir adamin kendisini kör ettiğini görse, o insan onu sapıklığa düşürür. Kafir olan bir kimse rüyada kendisinin gözünü bir insanin kör ettiğini görse, o insan küfründen vazgeçer. Körlük fakirlik sebebiyle bir takim islerde bulunmak suretiyle dinine zarar veren bir fakirdir. Bir kafir rüyada kör olduğunu görse, ona üzüntü, zarar, keder ve sikinti erişir.

Rüyada kör olduğunu ve yeni bir elbiseye sarıldığını gören kimse, ölür. Rüyada kör olduğunu gören kimse iyilikle anilir ve sözünde durur. Bazen de bu rüyanin tabiri Hz. ishak ve Hz. Yakup (A.S.) in kıssalarına binaen Rüya sahibi ilim ve hikmete nail olur. Rüyada kör olduğunu ve arkasini kıbleye döndüğünü gören kimsenin işaret içinde bulunduğuna işarettir. Rüyada iki gözünün de kör olduğunu gören kimsenin, utanmaz bir kimse olduğuna işarettir. Rüyada gözünün kör olduğunu gören kimse, zengin olduktan sonra kör olur veya fakirlikten sonra zengin olur. Ya da mal veya çocuk yahut ailesinden kıymetli birisini kaybeder ve onu görmez. Bazen körlük, sapıklığa, bazen de ibadet sahipleri için dünyayi hakli görmeye. dünyaya kem bir gözle bakmaya ve dünyaya sırt çevirmeye işarettir. Yabanci bir kimse için rüyada körlük, onun bir daha vatanina geri dönmeyeceğine işarettir. Hapiste bulunan bir kimse için körlük, kurtuluştur. Arzu ve istedi bulunan bir kimsenin rüyada kör olması, o kimsenin arzusuna kavuşmayacağına işarettir