Rüyada balık görmek ne anlama gelir?

Rüyada balık görmek birçok şekilde yorumlanmıştır. Rüyada balık görmek ne anlama gelir ? Rüyada tuzlu balık görmek ne anlama gelir ? rüyada balık yemek ne anlama gelir ? rüyada balık pişirmek ne anlama gelir ? rüyada büyük balık görmek ne anlama gelir ? işte rüyada balık görmenin detayları...

Giriş Tarihi 15 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 05 Kasım 2018, 14:59
Rüyada balık görmek ne anlama gelir?

İÇİNDEKİLER

Rüyada Balık görmek

Mal, ganimet, Rüyada büyük balık, salih kimselerin mescidi, âbidlerin meclisi, küçük balık üzüntü, balıkları birarada görmek: mal, parayla tabir edilir.

Rüyada tuzlu balık görmek

Ibn-i Sîrîn demiştir ki: Rüyada tuzlu "balık" Görmek keder, gamdır. Rüyada tuzlu balığın pişirilmiş yada kızartılmış şekilde görmek, o pişirilmiş balıklardan yemek, para kazanma, rızık, eğitim için sefere çıkmaya işaret eder.

Rüyada balık yemek

Balık yemek zenginlik, mutluluk, mal, para, mülk, çocuk sahibi olunacağına yorumlanır. Balığı Canlı canlı yemek mülk edinmeye tabir, canlı balık yediğini görmek, mülke nail olcağı anlamını taşır. Balığı Rüyasında canlı yediğini görenin kişinin mülk sahibi olacağına, Deniz veya nehirde toplanmış büyük balıkları yediğini gören, yediği miktarca menfaate, ganimet malına kavuşacağına, avladığı balığı yediğini gören kişinin sevineceğine delalettir.

Rüyada Balık Pişirmek

Rüyada balık pişirmek Rüyayı gören kişinin yakın zamanda kendisine yüklü miktarda para kazandıracak, sıkıntılarını giderecek, uğradığı zararı karşılayacak ve çok daha fazla sorun yaşamasının önüne geçecek bir işe gireceğine ve bu iş sayesinde çok daha güzel yerlere gelerek çok büyük bir rahatlığa kavuşacağına işaret eder.

Rüyada büyük balık görmek

Salih kimselerin mescidi olarak yorumlanır. Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Balık rüyası altı vech ile tâbir olunur:

  1. Vezir (bakan),
  2. Asker,
  3. Bakire kız,
  4. Ganimet,
  5. Gam,
  6. Hizmetçi

Havadan kızartılmış balık

Rüyada gökten kendisine kızartılmış balık indiğini görmek, duasının kabulune, düşmanlarına karşı zafere, kadr ve kıymeti ile şanının büyüyeceğine işarettir.

Büyük balık tutmak​

Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir. İbn-i Kesir demiştir ki: "Rüyasında gayet büyük ve cesim bir balık tuttuğunu görmek, büyük ve şerefli bir ailenin zengin kızı ile evlenmeye delâlet eder." Rüyada Balık Tutmak, büyük kısmet olarak tabir edilir. Rüya sahibinin uzun yıllar çalışmasının ve emeğinin karşılığı olarak maddi anlamda eline rahat edeceği oranda mal ve kazanç geçeceği şeklinde ifade edilir. bazı rüya tabirleri, rüyada balık tutmayı, rüya sahibinin çalışmadan elde edeceği ama hak etmiş olduğu kazanç olarak tabir eder.

Rüyada Hamile kadının karnından balık çıkması, bir kız çocuğu doğuracağına işarettir.

Balık satmak

İsmail el-Eş'aş der ki: Rüyasında balık sattığını gören, kendisi, çoluk çocuğu ve ailesi için menfat ve hayıra yorumlanır. Yine rüyada balık satmak, rüya gören ile ailesi için hayır, rızık, fayda ve menfaatte işaret eder.

Balık satın almak

Rüyada bir balıkçıdan veya herhangi bir yerden balık satın aldığını gören bekarsa evleneceğine işarettir. Rüyayı gören kişi evliyse rızkının artacağına delalet eder. Bir Su yolundan balık tuttuğunu gören kimse mekr ve hile ile halkın malını elinden alır. İmam Nablusi demiştir ki: Rüyada sayısı bilinen balık görmek, kadınlara, sayısı bilinmeyip çok olanlar, ise ganimetten elde edilen mala işarettir."

Balık avlamak

Rüyada büyük bir balık avladığını görmek, fayda ve hayra, küçük balık avladığını görmek de, zevk ve menfaatinin gitmesine delâlet eder.Rüyada suda balık avlamak sevinçli haberlere, Nehir yada derede taze balık avlamak ise hayır ve faydaya işaret eder. Rüyada büyük balık avladığını germek yine menfaat ve hayır göreceğine yorumlanır. yine Suda balık avladığını gören kişi, ferahlanacağı bir sözü işiteceğine delalletir. Rüyada derede, nehirde yada her hangi bir suda balık avlamak iç açıcı, güzel bir haber duyacağına çıkar. Seyyid Süleyman Demiştir ki : Balık avladığını gören, helalinden kazanır. yine balığı avlayıp yediğini görenin çok sevineceğine işaret eder.

Tuzlu balık görmek

Devamlı ve hayırlı mala işarettir. Çünkü tuz, balığı kokmaktan beri kılar. Rüyada balıktan bir şey aldığını görmek, devletin askerinden bir nesneye nail olmaya işarettir.

Yunus balığı görmek

Rüyada Yunus balığını görmek, korkudan emin olmaya, fakirlikten zenginliğe, şiddet halinden selamete ve hayırlı bir mülke delâlet eder. Rüyada adaya benzeyen büyük bir balık görmek, salih bir kumandanın nezdinde cihada gitmeye ve ganimet malı elde etmeye alâmettir.

Sazan Balığı görmek

Bekâr ve evlenmeyi murad eden biri için hayra alâmettir. Bulanık su içinde balık avladığını görmek, ne türlü olursa olsun iyi değildir. Rüyada temiz ve güzel yemeği bırakıp kokmuş balık yemek, kendi hanımını bırakıp başkalarının peşine düşeceğine işarettir. Kişinin rüyada balığın karnında mühür bulması, devlet, şeref ve izette işaret eder.

Canlı balık görmek

Her zaman kısmet olarak yorumlanır. Rüyada canlı balık görmek, aşkta, ticarette, Aile hayatında, kazancında ve işte şansının açıldığına yorumlanır.

Rüyada Balık Görmek ile ilgili diğer Tabirler

  1. Kuyudan balık avlamak ve çıkarmak; livataya ve yakınlarından birine livata etmek istediğine delâlet eder.
  2. Kaynak sularında görülen balık, kolay olan hayra delâlet eder.
  3. Bir balık avladığını gören kimsenin eline helalinden mal geçer.
  4. Uçan balık, kısmetlerinin değerini bilmeden geri çevirmeye işaret eder.
  5. Balık olmak, şanslı ve kariyerli bir kimse olacağına ve iddaa ve kurmadan uzak durmaya işaret eder.
  6. Ölü balık, nasip ve kısmetinin azalmasına yorumlanır.
  7. Balık Kesmek, hasta için şifa bulacak bir kimseden yardım almaya delalet eder.
  8. Kaygan balık, elinde bir miktar paranın eriyip gitmesine işarettir.
  9. Yüzen balıklar, gelecek bir miktar paraya ve harcama, borç ödemeye işarettir.
  10. Rüyada Balık kızartmak: şenlik ve eğlenceye veya düğüne delalet eder.
  11. Balık Vermek, borç vermek veya elindeki bir işi başkasına vermek ile tabir olunur.
  12. Balık Yetiştirme tesisi, bolluk ve genişlik ve büyük bir iş yeri kurmaya işaret eder.
  13. Rüyada Kırmızı Balık Görmek:, bir teklif almaya işaret eder.
  14. Rüyada ağzında Balık görmek, yaşam standartlarının iyileşeceğine, geçimini rahatça yapacağına işlerinin yoluna gireceğnie işaret eder.
  15. Rüyada Balıkla Konuşmak, dertli bir kimsenin derdine derman olacağına, borç isteye borç vermeye,
  16. Rüyada Balık Yutmak, kısa zamanda mal sahibi olacağına, miras veya mülk israfına delalet eder.
  17. Rüyada taze Balık görmek, tanınmış ünlü bir kişi tarafından yardım yapılacağına, bu kişiden yardım görmeye yorumlanır.