Ramazan'da Caz

''Ramazanda Caz'' konserleri kapsamında, 6 Ağustos'ta Sakıp Sabancı Müzesi Teras'ta Aydın Esen ve Okay Temiz konser verecek.

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 02 Ağustos 2012, 12:53
Ramazan’da Caz

İÇİNDEKİLER

''İlhan Erşahin's İstanbul Sessions'', ''Ramazanda Caz' etkinliğinin 9 Ağustos'ta İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenecek kapanış konserinde sahne alacak.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, ''Troya'' adlı gösterisini 4 Ağustos'ta Turkcell Kuruçeşme Arena'da sergileyecek.

''Ramazanda Caz'' etkinliğinin ilkine ''Aydın Esen Plays for Ramadan'' projesiyle katılan Aydın Esen, bu kez Okay Temiz ile birlikte hayranlarının karşısına çıkacak. Konsere gelen izleyiciler aynı zamanda saat 19.00-21.00 saatleri arasında müzedeki ''Kobra-Özgür Sanatın 1000 Günü'' sergisi ve ''Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu''nu ücretsiz gezme imkanı bulacak.

Etkinliğin 9 Ağustos'ta İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenecek kapanış konserinde ise son albümü ''Night Rider'' ile ''İlhan Erşahin's İstanbul Sessions'' sahne alacak.

''Night Rider'', İsveç'te doğan ve 20 yıldır New York'ta yaşayan, turneleriyle dünyayı dolaşan İlhan Erşahin'in İstanbul ile ilişkisini yansıtıyor. Erşahin, enstrümentalist ve besteci olarak 10 yılı aşkın süredir çağdaş caz ve elektronik müzik arenasının en önemli sanatçılarından biri oldu. Öncelikle Amerikan cazından etkilenmiş olan Erşahin, aynı zamanda reggae, hip-hop, electronic, pop ve özellikle Orta Doğu folk müziğini de benimsemiş durumda. Bunun etkileri de hem çeşitli albümlerine, hem de projelerine yansıyor.

Sahne sanatları

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2008 yılından bu yana dünyanın dört bir yanında sahnelediği insanlık tarihinin en eski ve bildik öykülerinden biri olan ''Troya'' adlı gösterisini, 4 Ağustos'ta Turkcell Kuruçeşme Arena'da sahneleyecek.

Gösteri, 9 metre yüksekliğindeki Troya atı ve 150 robot ışıkla seyirciyi 2,5 saatliğine binlerce yıl öncesine götürecek. 450 çeşit 12 bin metre kumaş kullanılarak hazırlanan kostümlerin toplam ağırlığı 2,5 ton. Troya, etkileyici öyküsü ve koreografisinin yanı sıra, görkemli kostüm ve dekorlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

''Disney Live Mickey'nin Müzik Festivali'', 4, 5 ve 8 Ağustos tarihlerinde Trump Towers Mall'da çocuklarla buluşacak.

Koreografisi Madonna'nın koreografı tarafından yapılan ve dünyada izlenme rekorları kıran gösteride, Mickey Mouse ve dostları, izleyenleri, ışıltılı kostümler, hareketli ve yüksek enerjili şarkılarla dans ederek eğlendiriyor.

''İnsanlar Alemi'' adlı gösteri, 6 Ağustos'ta Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sergilenecek.
Proje tasarımı Elif Yakarçelik, Alper Kul ve yönetmen Meltem Bozoflu'ya ait olan gösterinin senaryo editörlüğünü ise Murat Kepez üstleniyor. Gösteride, Aziz Güngör Esen'in (Ali Sunal) yeteneksiz öğrencileri ile insan ilişkilerini irdelediği konferansların televizyonda milyonlara ulaşması hikaye ediliyor.

Sergi

Bekir Keskin'in karma sergisi, 4 Ağustos'ta 1500 yıllık sarnıç Antik Cisterna'da açılacak.

Katı, tezhip, hat, minyatür, Edirnekari, geleneksel ahşap, ebru, seramik ve raku eserlerinin yer alacağı sergi, 31 Ağustos'a kadar ziyarete açık kalacak.

İsmail Ellez'in ''Portreler'' adlı sergisi, 4 Ağustos'tan itibaren Canon Galeri'de gezilebilecek.

Ellez'in hem seyahat hem de portre fotoğrafçılığının örneklerini sunduğu sergi, 7 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.