Röntgen misin lan...) Ben sana hiç yalan söylemedim... (Şu an ilkini gerçekleştirdin o zaman.) Senin sevdiğin bir arkadaşınsa, benim de arkadaşım sayılır. (Erkekse yakında olacağı söyleyeyim: "Ben erkeğim anlarım. Bir daha bu adamla görüşmeyeceksin.") Bilmiyorum. (Sallıyor.) Bence bir kızda en önemli şey zekadır. (Niye orasına burasına bakıyorsun o zaman?) Canım şarjım bitmiş. (Bu şarj, yalan bittiğinde şarj görevini görüyor.) Yarın akşam arkadaşlarla erkek erkeğe takılacağız. (Erkek erkeğe kısmı doğru ama başka kızlara takılabilir.) O kim ki? Sen daha güzelsin aşkım. (Bu delikanlı işi biliyor.) Senden sonra bir kadına bu şekilde dokunmam imkansız... (Bir haftayı geçmez aramaya başlar.) Seni dün gece rüyamda gördüm. (Eski sevgili yalanı) -Bu kıyafet nasıl hayatım?
-Çok güzel. (Yalan baktı ama ilgilenmedi bile. Bir an önce senin kıyafeti beğenip oradan gitmenizi istiyor.) Seninle alışveriş bile güzel. (Nefret ediyor alışverişten. Yalakalık yapıyor.
Yakında görürsün.) Her halin güzel aşkııım. (Yalakalık yapıyor.) Ben sana bir hediye beğenmiştim aslında ama sen beğenmezsin diye almadım. Hadi seç şurdan bişiler. (Unuttu.) Aşkım vallahi bakmadım ne işim olur kızlarla? (Hadi canım bakmamışmış...) Sonsuza dek ayrılmayalım. (Hadi bakalım, görürüm yakında ben sizi.) Toplantıdaydım hayatım. (O kadaaar eski bir yalan ki kimse inanmaz.) Öyle şeylere fazla takılmam. (He he takılmazsın. Nereye takılmıyorsun. Ses tonundan bile belli ileride o mevzuyu nasıl pelesenk edeceğin. Bir de cool'a yatıyorsun utanmadan.) Dünya ahiret bacımsın. (Araştırmaya göre Türk erkeğinin en çok söylediği yalanmış.)
ŞEHİR EFSANELERİ
Efsaneye göre olay doğu illerimizden birinde ya Erzurum, ya da Erzincan'da geçiyor. Bu şehirde herkesin çok sevdiği, hani "tittimteldim" diye konuşanlara öyle denir ya, pepe bir adam varmış.
Bu adam genelevde doğmuş, annesi küçük yaşta ölmüş, küçüklüğünde çok itilipkakılmış ama zamanla nasıl olduysa insanların sevgisini kazanmış. Halk onu düğündernek, her yere mutlaka davet edermiş. Yani bu doğu ilinin kamberi olarak yaşarmış adamımız. Sebebini bilmiyorum ama şehre bir gün Erkan Yolaç gelmiş. Daha doğrusu gelecekmiş de halk onu havaalanına karşılamaya gitmiş.
Tabii yanlarında bizim adamı da eksik etmemişler. Erkan Yolaç gelmiş, insanlarla tokalaşmış, hoşgeldin-beş gittin derken bizimki Yolaç'ın yanına yanaşmış, "Sen Ertan Yolat mıtın?" diye sormuş. Bunun üzerine Yolaç da, "Evet benim" demiş. (Bu kısımda dinleyene de mutlaka aynı hareket yapılıyor.) Adam işaret parmağını kıvırıp Yolaç'ın burnuna yandan vurarak, "Hani EVET yottu lan, hani evet yottu" demiş. (Sonrası dumur tabii...)
ALKIŞLI YORUM
Babamın karşı komşusu hakkındaki yorumu: Bu adam da çok kılıbık. Ben ne zaman balkonu yıkasam o da çamaşır asıyor. Canım babam eski kazak erkeklerden kim kaldı senden başka!