2024/5 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı atama sonuçları açıklandı mı? ÖSYM yerleştirme sonuç ekranı!

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 bin personel alımı için yapılan başvurular sona erdi. Hemşire, ebe ve tekniker gibi kritik kadrolara yapılacak alımlar için heyecan dorukta. Sağlık Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat, ÖSYM tarafından yayınlanan 2024/5 kılavuzuna göre tercih sonuçlarının Nisan ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Peki, adaylar tercih sonuçlarını ne zaman öğrenecek? Atama ne zaman yapılacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Giriş Tarihi 02 Mart 2024, 08:34 Güncelleme 02 Mart 2024, 08:34
2024/5 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı atama sonuçları açıklandı mı? ÖSYM yerleştirme sonuç ekranı!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı'nın 27 bin personel alımı sonuçlarının açıklanması için bekleyiş devam ediyor. ÖSYM tarafından düzenlenen tercih süreci tamamlandı ve müracaatlarını tamamlayan adaylar şimdi atama sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın bu alımda özellikle hemşire, ebe, tekniker gibi kadrolara en fazla atama yapması bekleniyor. Adaylar, atama sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle birlikte sorgulayabilecekler. Peki, 2024/5 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımı atama sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu hakkında detaylar...

Atama Süreci ve KPSS Puanları

Yerleştirme sürecinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanları kullanılacak.

Adaylar, sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlar arasından tercih yapmak zorunda olacaklar. ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri ise Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Ancak, atama için gerekli niteliklere sahip olmayan veya belirlenen süre içerisinde gerekli belgeleri kuruma iletmeyen adayların atamaları yapılmayacak.

Sonuçların Açıklanması ve Yerleştirme İşlemleri

ÖSYM tarafından henüz resmi bir tarih belirtilmemiş olsa da, Sağlık Bakanlığı'nın 27 bin personel alımı sonuçlarının en geç Nisan ayına kadar açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar, adayların T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek. Ayrıca, yerleştirme bilgileri adaylara ve kamuoyuna ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandıktan sonra ilgili kuruma elektronik ortamda iletilmiş olacak.

Yerleştirme işlemleri sırasında, adayların puanları ve tercih sıralamaları dikkate alınarak sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmeleri sağlanacak. ÖSYM tarafından yapılan tutarlık kontrolleriyle adayların bilgileri ve tercihleri arasında tutarsızlık tespit edilmesi durumunda ilgili tercihler iptal edilecek ve yeni düzenlemeler yapılacak.