Sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları ne zaman, branş ve kadro dağılımı belli oldu mu? MEB Öğretmen Atama Takvimi 2024!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzun süren bekleyişin ardından 2024 yılı için öğretmen atama takvimini duyurmaya hazırlanıyor. Özellikle sözleşmeli öğretmen adayları, atama sürecinin başlamasıyla birlikte heyecanla beklenen kılavuzun açıklanmasını bekliyor. Peki, sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları ne zaman, branş ve kadro dağılımı belli oldu mu? İşte konu hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 26 Şubat 2024, 23:19 Güncelleme 26 Şubat 2024, 23:20
Sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları ne zaman, branş ve kadro dağılımı belli oldu mu? MEB Öğretmen Atama Takvimi 2024!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin eğitim alanında önemli bir adımı daha yaklaşıyor. Bu yıl, Milli Eğitim Bakanı Tekin'in açıklamalarına göre, 2023 KPSS puanları ile gerçekleştirilecek öğretmen atamaları için gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi. Bakan Tekin, atamaların Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığından alınacak kadro sayısı doğrultusunda şekilleneceğini belirtti.

Atama Takvimi ve Beklentiler

Bakan Tekin, öğretmen atamaları için bir takvimin henüz netleşmediğini, ancak önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu konunun gündeme gelmesini ve takip eden günlerde atama sayısının ve takviminin belirlenmesini beklediklerini ifade etti.

Atamaların büyük bir kısmının öğretmenlere ayrılacağı öngörülüyor, bu da eğitim camiası için umut verici bir haber olarak karşılanıyor.

Hangi Branşlarda Atama Yapılacak?

2023 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilen 45 bin öğretmen ataması, hangi branşlara ne kadar kontenjan ayrıldığını gösteren bir önceki sürecin önemli bir göstergesi. Atamalar özellikle sınıf öğretmenliği, rehberlik, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik ve din kültürü ve ahlâk bilgisi alanlarında yoğunlaşmıştı. Ayrıca, atamaların büyük bir kısmı, depremden etkilenen bölgelere yapılarak, eğitimin bu alanlarda kesintisiz devam etmesi sağlandı.

Deprem Bölgelerine Özel Önem

2023 atamalarında, 22 bin 500'ün üzerinde öğretmenin, depremden etkilenen bölgelere atanması, devletin bu alanlara verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu. Hatay başta olmak üzere, 10 ildeki eğitim ihtiyacının karşılanması için atamalar gerçekleştirildi. Bu durum, 2024 atamalarında da benzer bir yaklaşımın izlenebileceğine dair beklentileri artırıyor.