Ücretli öğretmen ek ders ücretleri ne kadar, kaç TL oldu? Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Eylül 2023 saatlik ek ders ücreti hesaplama tablosu!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan öğretmenlere müjdeli haberi vererek ek ders ücretlerinin arttığını duyurdu. Erdoğan eğitimde emek veren öğretmenlerin toplum için taşıdığı değeri vurgulayarak onların çalışma şartlarını ve motivasyonunu güçlendirmenin önemine vurgu yaptı.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 12:29 Güncelleme 15 Eylül 2023, 13:21
Ücretli öğretmen ek ders ücretleri ne kadar, kaç TL oldu? Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Eylül 2023 saatlik ek ders ücreti hesaplama tablosu!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan eğitim camiasını sevindirecek haberleri öğretmenlere ileterek ek ders ücretlerinin arttığını duyurdu.

ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU? 🖊️

Başkan Erdoğan, ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı.

BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ!

Erdoğan açıklamasında, "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artış yapacağız." ifadelerine yer verdi.

EK DERS HESAPLAMA NASIL YAPILIR? 🖩

Ek ders hesaplama işlemi oldukça basit bir yöntemle gerçekleştirilir. İşte ek ders hesaplaması için izlenebilecek temel adımlar:

👉Öğretmenin toplam ders sayısı belirlenir.
👉Öğretmenin maaş karşılığı olan ders sayısı tespit edilir.
👉Maaş karşılığı olan ders sayısı, toplam ders sayısından çıkarılır.
👉Eğer öğretmen sınıf öğretmeniyse, ekstra olarak 2 saat ek ders eklenir.
👉Verilen ders sayısı 10'un katlarındaysa, her 10 ders için 1 saat ek ders hakkı tanınır.
👉Branş öğretmenleri için maksimum 20 saatlik ek ders ücreti sınırı bulunur. Bu sınır aşılsa bile yalnızca 20 saat ek ders ücreti ödenir.
👉Haftalık hesaplanan ek ders saatleri 4 ile çarpılarak aylık ek ders ücreti hesaplanır.

Bu yöntemle öğretmenlerin aldıkları ek ders ücreti hesaplanırken toplam ders sayısı, branşları ve maaş karşılığı dersler göz önünde bulundurulur. Ek ders ücreti, öğretmenlerin fazladan dersler aldıklarında ek gelir elde etmelerini sağlayan önemli bir ödemedir.