GSB PERSONEL ALIMI SONUÇLARI ASIL - YEDEK İSİM LİSTESİ! 2023 GSB 11 bin 455 personel alımı sonuçları açıklandı mı? gsb.gov.tr

GSB 11 bin 455 personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorusu, başvuru yapan vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında sorgulanıyor. 28 Ağustos'ta alınmaya başlanan başvurular 6 Eylül'de tamamlandı. Adaylar, başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden yaptı. İşte başvuru sonuçlarına ilişkin son gelişmeler...

Giriş Tarihi 12 Eylül 2023, 16:47 Güncelleme 12 Eylül 2023, 16:48
GSB PERSONEL ALIMI SONUÇLARI ASIL - YEDEK İSİM LİSTESİ! 2023 GSB 11 bin 455 personel alımı sonuçları açıklandı mı? gsb.gov.tr

İÇİNDEKİLER

GSB personel alımı sonuçları sorgulama ekranı gündemde sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı 11 bin 455 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başurular 6 Eylül'de sona erdi. Gözler şimdi sonuçlarda. Yayınlanan ilana göre psikolog, büro personeli, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi branşlarına alım yapılacak. Başvuru sonuçları gsb.gov.tr adresinden ilan edilecek. İşte son durum...

GSB 11 BİN 455 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 11 bin 455 sözleşmeli personel alımı sonuçları henüz açıklanmadı.Yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgiler değerlendirme sürecinin tamamlanması ardından e-Devlet Kariyer Kapısı üzerinden erişime açılacak. Yerleştirme sonucu asıl ve yedek olmak üzere belirlenecek.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1) Başvurular, başvurulan pozisyon için aranan niteliklere uygunluk yönünden incelenecek ve başvuru şartlarından herhangi birini taşımadığı tespit edilenlerin başvurusu iptal edilecektir.

2) Yerleştirmelerde, KPSS puanı esas alınacaktır. KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir pozisyon ve il için KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asıl olarak yerleştirmeye hak kazanacak ve bir o kadar aday da yedek olarak belirlenecektir. Adayların KPSS puanının eşit olması halinde sırası ile mezuniyet ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

3) Asıl veya yedek sıralamaya giremeyen adaylar için KPSS'de asgari puan almış olmak müktesep hakteşkil etmeyecektir.

4) Yedek sıralamasında yer alan adaylar için yedek listede yer almak daha sonraki alımlar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

GSB 11 BİN 455 PERSONEL ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI 2023

GSB personel alımı kapsamında merkez ve taşra teşkilat birimlerinde istihdam edilmek üzere;

📌4 bin 138 destek personeli,

📌3 bin 622 koruma ve güvenlik görevlisi,

📌3 bin 295 büro personeli,

📌400 de psikolog

olmak üzere toplamda 11 bin 455 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

BAŞVURULAR TAMAMLANDI!

GSB sözleşmeli personel alımı kapsamında;

🔴Büro personeli, psikolog ve destek personeli (temizlik) başvuruları 28 Ağustos (00.00) - 1 Eylül (17.00) tarihleri arasında alındı.

🔴Koruma ve güvenlik görevlisi ile destek personeli (bakım-onarım) başvuruları ise 28 Ağustos (00.00) - 6 Eylül (17.00) tarihleri arasında gerçekleştirildi.