Devlet Hizmeti Yükümlülüğü münhal kadrolar ne zaman açıklanacak? 112. Dönem DHY kurası ne zaman, hangi gün 2023?

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 112. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kura çekilişi ile ilgili önemli detaylar belirginleşiyor. Tıp Fakültesi mezunu ve uzmanlık eğitimini tamamlayan doktorlar, belirlenen takvime göre tercih başvurularını gerçekleştirecekler. Devlet hizmeti yükümlülüğü kurası, bu doktorların görev yeri ve süresini belirleyecek önemli bir adım. İşte 112. Dönem DHY kura tarihi ve detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 23:36 Güncelleme 07 Eylül 2023, 23:36
Devlet Hizmeti Yükümlülüğü münhal kadrolar ne zaman açıklanacak? 112. Dönem DHY kurası ne zaman, hangi gün 2023?

İÇİNDEKİLER

Tıp fakültesinden mezun olan ve uzmanlık eğitimlerini tamamlayan doktorlar için heyecanlı bir dönem başlıyor. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kapsamında, doktorların görev yerleri ve süreleri, kura çekimi ile belirleniyor. 112. Dönem DHY kura çekimi tarihi sonunda resmi olarak açıklandı.

DHY KURA TARİHİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

112. dönem Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü kura takvimi belli oldu. Buna göre hekimler, 7 Eylül Perşembe ve 11 Eylül 2023 Pazartesi Saat 18.00'e kadar PBS üzerinden tercih başvurularını tamamlayacak.

Mazereti nedeniyle atama talebinde bulunanlar ilan edilen takvim çerçevesinde PBS üzerinden DHY Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Kurasına başvuracak. 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ise 13 Eylül Çarşamba günü noter huzurunda canlı yayında gerçekleştirilecek. Kura çekiminin yeri ve saati https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

DHY KURA BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN!

MÜNHAL YERLERE GÖRE EN FAZLA 10 TERCİH YAPILACAK

Kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi ile giriş yapılarak gerçekleştirilecek.

Kuraya başvuracak adaylar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla on (10) tercih yapabilecek.

12. DÖNEM DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kura sonuçları ve sonuçlara ilişkin noter onaylı belgeler Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr) ilan edilecek.

Kura çekimleri noter huzurunda canlı yayında gerçekleştiriliyor. Ardından ise kura çekimi sonuçları kısa süre içerisinde erişime açılıyor.