OGM sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılan son açıklamada taşra teşkilatlarında vazifelendirmek üzere 47 sözleşmeli personel alınacağı bildirildi. İlanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başvuru tarihleri ve şartları adaylar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, OGM sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvuru şartları

Giriş Tarihi 08 Ekim 2021, 13:15 Güncelleme 08 Ekim 2021, 13:15
OGM sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) 47 sözleşmeli personel alımı yapılıyor. İlandaki bilgilere göre alım yapılacak kadrolar arasında mühendis, laborant, biyolog, büro personeli, tekniker ve şoför yer alıyor. Peki, OGM sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilenler...

OGM SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, 11 Ekim-20 Ekim'de "http://isealim.ogm.gov.tr" adresindeki sistemden e-Devlet şifreleriyle başvuru yapabilecek.

İşte başvuru şartları;

ADAYLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

1 – 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
2- Başvuruda bulunan adayların durumunun; 657 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan: "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması gerekmektedir.

Ek-1'de yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

3- Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların "Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile" sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

4- Adaylar başvuru tarihinin son günü (20/10/2021) itibariyle Genel ve Özel şartlarda belirtilen şartların tamamını sağlıyor olması gerekmektedir.