38 personel alınacak! Hemşire, laborant, sağlık teknikeri… KTÜ personel alımı başvuru şartları nelerdir?
Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı olan Farabi Hastanesi Başhekimliği bünyesine 38 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilanda hemşire, laborant, sağlık teknikeri ve röntgen teknisyeni branşlarında alım yapılacağı belirtildi. İş sahibi olmak isteyenler de KTÜ personel alımı başvuru şartları hakkında araştırma yapmaya başladı.
KTÜ personel alımı başvuru şartları nelerdir? Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne personel alımı için ilan açıklandı. Kuruma bağlı olan Farabi Hastanesi Başhekimliği bünyesine 38 personel alımı yapılacak. Alım yapılacak kadrolar arasında hemşire, laborant, sağlık teknikeri ve röntgen teknisyeni bulunuyor. İşte, KTÜ personel alımına ilişkin detaylar…
KTÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!
1– Başvuracak adaylar 657 sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen şartlara haiz bulunmalıdır.
2 – Türk Ceza Kanunu'nun 53. Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1(bir) yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar. Milli Savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hile, iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

3- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilişiği bulunmamak.
4- Adaylar mezuniyetine göre; 2020 KPSS Lisans (B) grubu 2020 KPSS Ön Lisans (B) grubu ve 2018 KPSS Ortaöğretim (B) grubu sınavına girmiş bulunmalıdır.
5- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmaları gerekmektedir.
6 – MÜRACAATLAR Resmî Gazete'de ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün süre ile Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığının personelilan.ktu.edu.tr adresinden yapılacaktır.

7 – SONUÇLAR; ilgili KPSS Puan türü sıralaması dikkate alınarak başvuru bitim tarihini takip eden 15 gün içerisinde sonuçlar ilan edilecektir.
8 – 4-B Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken istifaen görevinden ayrılarak sözleşmesi feshedilenler fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre geçmeden başvuruda bulunamazlar.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
1 – Mezuniyet belgesinin e-Devletten alınmış barkodlu bir nüshası
2 – 2018 (Ortaöğretim) / 2020 ( Ön Lisans-Lisans) KPSS Sonuç Belgesinin barkodlu bir nüshası
3 – Nüfus cüzdanı örneği

4 – Son 6 ay içerisinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf (Başvuru işlemleri sırasında bilgisayar ortamında başvuru dilekçesine eklenecektir).
5 – Deneyim belgesi istenilen unvanlarda; söz konusu belgeler ilgililerin görev yapmış olduğu kurumdan alınacak olup belge başvuru işlemleri sırasında modüle yüklenecek ve ilgilinin yerleşmesi halinde belgenin aslı kurumumuza ibraz edilmek zorundadır.