13-14 Şubat İŞKUR kamuya personel alım ilanlarını yayımladı! İşte İŞKUR personel alım şartları

İŞKUR üzerinden Kamu Personeli alımı ilanları yayımlandı. Farklı kurumlar tarafından farklı pozisyonlarda personel alınacak. İşte yayımlanan ilanlar. Kamu Grubu personel alımı başvuruları sadece İŞKUR üzerinden yapılıyor. Adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yapacak. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2020, 09:32 Güncelleme 14 Şubat 2020, 09:32
13-14 Şubat İŞKUR kamuya personel alım ilanlarını yayımladı! İşte İŞKUR personel alım şartları

İÇİNDEKİLER

İŞKUR bu hafta da personel ve memur alımlarına hızla devam ediyor. Bu bağlamda kamuya memur alım ilanları açıklandı. Açıklanan ilanlara göre toplamda 82 kişilik kadro ile alım yapılacak. İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara bakacak olursak, Normal, Engelli, Eski Hükümlü veya TMY kapsamında personel alımı yapılacak. Ayrıca bazı ilanlarda KPSS şartı aranmıyorken bazı ilanlarda ise adaylardan KPSS 60 Puan şartı yer almaktadır. İŞKUR, 2000 yılında kapatılan İş ve İşçi Bulma Kurumu yerine 2003 yılına kadar süren yasal düzenlemelerin ardından kurulmuş bir istihdam kurumudur.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İLANLARIN DETAYLARI:

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara bakacak olursak, Normal, Engelli, Eski Hükümlü veya TMY kapsamında personel alımı yapılacak. Ayrıca bazı ilanlarda KPSS şartı aranmıyorken bazı ilanlarda ise adaylardan KPSS 60 Puan şartı yer almaktadır.

MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALIM YAPILACAK KADRO VE KURUM:

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ: 10 Güvenlik Görevlisi (Silahsız), 15 Temizlik Görevlisi, 1 Sulama Sistemleri Montaj İşçisi ve 4 Bahçe Bakım Elemanı alınacak.

KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: 4 Aşçı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ: 8 Güvenlik Görevlisi, 7 Temizlik Görevlisi, 17 Temizlik Beden İşçisi, 1 Elektrik Teknisyeni, 1 Doğal Gaz Tesisat Teknisyeni, 1 Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı olmak üzere toplamda 35 personel alınacak.

KAMU GÖZETİMİ MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU: 3 Güvenlik Görevlisi

TÜBİTAK: 5 Özel Güvenlik ve Koruma Meslek Elemanı

KARAKAPI BELEDİYESİ: 1 Çöp Kamyonu Sürücüsü

DEVLET SU İŞLERİ XIX BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ : 1 Greyder Operatörü

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yayımlanan İŞKUR ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak, En az ilköğretim mezunu olmakla beraber, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarıda başvuru yapabilir, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Engelli adaylar için ve Eski hükümlü adaylar için durumunu gösterir rapora sahip olmak gibi nitelikler aranacak.

İŞKUR NEDİR?

İŞKUR, 2000 yılında kapatılan İş ve İşçi Bulma Kurumu yerine 2003 yılına kadar süren yasal düzenlemelerin ardından kurulmuş bir istihdam kurumudur. Faaliyet süresi boyunca Türkiye'de milyonlarca istihdamı sağlayan İŞKUR, istihdam en önemli kurumlardan birisi haline gelmiştir. İş arayan milyonlarca işçi ile işçi arayışında olan işvereni bir araya getiren İŞKUR, özellikle işçi ve işveren arasındaki iş ilanlarının birbirleriyle uyumluluğuna göre oluşturulmasını sağlıyor. Yani milyonlarca iş arayan vatandaş, İŞKUR'da mesleğine ve eğitim niteliğine göre uygun olan iş ilanlarına kolayca ulaşabiliyor. Bu şekilde kolay ve güvenilir istihdam imkanı sunan kurumun tüm istihdam olanaklarından yararlanmak içinse yapmanız gereken İŞKUR kayıt işlemini oluşturarak, açık iş ilanlarını güncel olarak takip etmek olacaktır.