JÖH ve PÖH alımı için meraklı bekleyiş sürüyor

2019 yılı içerisinde Polis Özel Harekat (PÖH) tarafından gerçekleştirilecek olan polis alımı ne zaman olacak sorusu polis adayları tarafından oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından organize edilecek olan Polis Özel Harekat (PÖH) 2019 alımlarının yapılacağı tarih, binlerce polis adayı tarafından bekleniyor.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2019, 09:22 Güncelleme 07 Ağustos 2019, 13:38
JÖH ve PÖH alımı için meraklı bekleyiş sürüyor

İÇİNDEKİLER

JÖH ve PÖH alımı için gözler yapılacak olan açıklamalara çevrilmiş durumda. Bu bağlamda JÖH ve PÖH alımı en çok dört gözle beklenen mevzuların başında geliyor. Haberimizde JÖH nedir, başvuru şartları geçtiğimiz yıllara bakılırsa nedir, eğitimleri iyi mi oluyor benzer biçimde sorulara cevap vermeye çalıştık.

JÖH VE PÖH ALIMI 2019'DA YAPILACAK MI?

Jandarma Özel Harekat JÖH ve PÖH polis alımı 2019'da yapılacak mı? JÖH ve PÖH başvuru alım şartları neler? 2019 yılı içerisinde Polis Özel Harekat (PÖH) tarafından gerçekleştirilecek olan polis alımı ne zaman olacak sorusu polis adayları tarafından oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından organize edilecek olan Polis Özel Harekat (PÖH) 2019 alımlarının yapılacağı tarih, binlerce polis adayı tarafından bekleniyor.

Jandarma Özel Harekat ( JÖH ) Nedir?

JÖH, Jandarma Özel Harekat Birliğinin kısaltılmasıdır ve genellikle halk arasında da bu şekilde bilinmektedir. JÖH üyelerinin birçoğu rütbeli olup, bugüne kadar terörle mücadele konusunda sayısız başarıya imza atmışlar ve isimlerini tüm dünyaya duyurmuşlardır. Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı olarak işleyişlerini sürdürmektedirler. Jandarma Özel Harekat timlerinin tamamı seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır. Genellikle her bir birliğin başında bir Yüzbaşı bulunmaktadır.

Birçoğu uzman çavuş ağırlıklı bir oluşum olsa da, içlerinde astsubay ve erler de görev almaktadır. Erler C Timi denen timlerde görev almaktadırlar. Jandarma Özel Harekat timleri 5.000 kişi yani bir Tugay sayısı kadardır. Bugüne kadar terörle mücadele konusunda önemli başarılara imza atmış olan Jönler; ejderler, efeler, dadaşlar,roketler, akrep, kurtlar, fatihler gibi isimler alarak, kollarında birimlerine özgü birlik arması taşırlar. Komandolar intikal eder, görüntü alıp, rapor sunarlar. Komandolar yada JÖH timleri müdahale ederler.

Jandarma Özel Harekat ( JÖH ) Eğitimleri

Jandarma Özel Harekat Timleri'nin eğitimleri, terörle mücadele bölgesine oldukça benzeyen Foça'da gerçekleştirilmektedir. JÖH adayları İzmir'in Foça ilçesinde on haftalık bir eğitime tabi tutulurlar. Burada temel savaş tekniklerini ve coğrafi koşullara dayanıklılığı arttıran eğitimleri alırlar. Burada son teknoloji ürünlerini kullanırlar. Binlerce başvuru arasından seçilen komandolar, yorgunluk ve uykusuzluğa dayanabilme, stres altında doğru karar verebilme, özgüven, silah arkadaşlığı, iklim ve arazi koşulları sebebiyle karşılarına çıkabilecek engelleri aşabilme, mevcut silahları etkin kullanabilme gibi birbirinden zor eğitimleri alıyorlar.