Müslüm Gürses’in varisi harekete geçti! Semicenk mahkemelik oldu! “Biz Babadan Böyle Gördük” şarkısı başına bela oldu

Son dönemin popüler şarkıcılarından Semicenk, merhum sanatçı Müslüm Gürses'in 'Biz Babadan Böyle Gördük' şarkısı yüzünden davalık oldu. Gürses'in mirasçısı Emin Erlikhan Kısa, şarkıda Semicenk'in Müslüm Gürses ile düet yapmış gösterildiğini ve kendisinden izin alınmadığını dile getirdi. Semicenk'in yapımcısı ise gerekli izinlerin alındığını söyledi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 12 Mart 2024, 11:04 Güncelleme 12 Mart 2024, 15:10
Müslüm Gürses’in varisi harekete geçti! Semicenk mahkemelik oldu! “Biz Babadan Böyle Gördük” şarkısı başına bela oldu

İÇİNDEKİLER

Son dönemin popüler isimlerinden Semicenk, merhum sanatçı Müslüm Gürses'in 'Biz Babadan Böyle Gördük' şarkısı yüzünden mahkemelik oldu.

Müslüm Gürses'in 2000 yılında piyasaya çıkardığı 'Biz Babadan Böyle Gördük' şarkısını Semicenk yıllar sonra yeniden söyledi.

Sabah'ta yer alan habere göre; merhum sanatçının mirasçısı Emin Erlikhan Kısa, şarkının izinsiz şekilde kullanıldığını, üstelik Semicenk'in kendisini Gürses ile düet yapıyormuş gibi gösterdiğini belirterek adliyenin yolunu tuttu.

Vâris Kısa, ayrıca yaşanan durumun hukuka aykırı olduğunu belirterek şarkının yayınlandığı dijital platformlardan da kaldırılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme "Biz babadan böyle gördük" isimli şarkının Semicenk tarafından da icra edildiği ve ilgili şarkının her iki sanatçı tarafından düet yapılmış izlenimi uyandıracak şekilde icra edildiği tespit edildi. Tüm dosya kapsamı, sunulan belgeler ve bilirkişi raporunu inceleyen mahkeme istenilen tedbir talebini değerlendirdi. Yasal şartların sağlandığı gerekçesiyle şarkı için istenilen ihtiyati tedbir talebi 100 bin lira karşılığında kabul edildi. Taraflar ücreti yatırdığında şarkı için dijital platformlarda tedbir kararı uygulanacak. Mahkeme ilerleyen günlerde Fikri Sınai Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

Semicenk'in yapımcısı Hazar Ekşioğlu ise "Semicenk'in şarkıyı okuyabilmesi için gerekli izni Ulus Müzik'ten aldık" dedi.