2023 BAFTA’da mavi kurdele detayı! Dünyaca ünlü isimler Türkiye ve Suriye'ye destek için dayanışma mesajı verdiler...

Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem büyük yıkımlara yol açtı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan asrın felaketinin ardından dünyanın dört bir yanından da destek mesajları geldi. Bunun son örneklerinden biri de İngiliz sinemasının Oscar'ı olarak nitelendirilen BAFTA ödül töreninde yaşandı. Ödül törenine katılan dünyaca ünlü isimler, Türkiye ve Suriye'ye destek vermek için mavi kurdele taktı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Şubat 2023, 01:15 Güncelleme 21 Şubat 2023, 01:20
2023 BAFTA’da mavi kurdele detayı! Dünyaca ünlü isimler Türkiye ve Suriye’ye destek için dayanışma mesajı verdiler...

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 77. ve 7.6'lık depremler, 11 ilde büyük yıkımlara yol açtı. Tüm Türkiye'yi yasa boğan asrın felaketinin ardından dünyanın dört bir yanından da destek mesajları geldi.

Bunun son örneklerinden biri de İngiliz sinemasının Oscar'ı olarak nitelendirilen BAFTA ödül töreninde yaşandı.

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödülleri geçtiğimiz gece düzenlendi.

Bu yıl 76'ıncı kez düzenlenen BAFTA Ödülleri'ni kazananlar dün gece Londra'da düzenlenen bir törenle açıklandı.

Ev sahipliğini BAFTA (British Academy of Film and Television Arts- Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi) patronu Prens William ve eşi Galler Prensesi Catherine yani Kate Middleton'ın yaptığı tören, sinema dünyasının birçok ünlüsünü konuk etti.

BAFTA Ödülleri'ne katılan dünyaca ünlü isimler, Türkiye ve Suriye'ye destek olmak için mavi kurdele taktı. Mavi kurdele takan isimlerin arasında gelen Aftersun filminin başrol oyuncusu Paul Mescal, "Yaşanan felakete bir şekilde vurgu yapmak gerçekten önemliydi" şeklinde konuştu.