Sanatçı Bergen Mersin'deki mezarı başında anıldı!

Gerçek adı Belgin Sarılmışer olan Bergen, 1986'nın sonlarında yaptığı "Acıların Kadını" albümü ile büyük ün kazandı. Arabeskin Kraliçesi ve Acıların Kadını olarak hafızalara kazınan ünlü sanatçı, güçlü sesiyle geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Bergen, 14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece ise Kozan'da yaşayan Halis Serbest tarafından katledildi. Bergen'in, 33. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Mersin'deki mezarı başında anma programı düzenlendi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2022, 01:46 Güncelleme 15 Ağustos 2022, 01:49
Sanatçı Bergen Mersin’deki mezarı başında anıldı!

İÇİNDEKİLER

Bergen olarak tanınan Belgin Sarılmışer'in Akbelen Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen programa, ağabeyi Mehmet Sarılmışer, yakınları ve farklı illerden gelen hayranları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua okunan etkinlikte, şarkıcının mezarına çiçek bırakıldı.

Adana'dan gelen ziyaretçi Yunus Koçak, anma programına her yıl katıldığını belirterek, "Bazı sanatçılar var ki öldükten sonra da unutulmuyor. Bergen de bunlardan biri. Hala şarkıları radyolarda çalıyor." dedi.

Programa Kayseri'den katılan Buse Altuntaş da 4 yıldır şarkılarını dinlediği sanatçının mezarını sulayıp, dua ettiğini söyledi.

Rabia Yılmaz da Bergen'in adının yaşatılmasına destek olmak için mezara geldiğini kaydetti.

BERGEN'İN MEZARI NEDEN KAFESTE?
Bergen'in mezarının kafes içinde olmasının nedeni iddiaya göre, kocası Halis Serbest'in, Bergen'i vurduktan sonra "Seni mezarında bile rahat bırakmayacağım" demesi.

Bu sözlerin ardından Bergen'in annesi, kızının mezarını saran kocaman bir kafes yaptırdı.