Bahçe inadı ünlü oyuncu Demet Akbağ'ı mahkemelik etti: 9 yıl sonra yeniden!

Ala Sarsılmaz Elmioğlu, oturdukları sitede ortak alan olarak kullanılan bölümü kişisel bahçeye çeviren ünlü oyuncu Demet Akbağ’a açtığı davayı kazanmıştı. Akbağ, 9 yıl sonra aynı bahçeye göz dikince Elmioğlu yine adliyeye koştu.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2021, 06:59 Güncelleme 06 Kasım 2021, 09:36
Bahçe inadı ünlü oyuncu Demet Akbağ’ı mahkemelik etti: 9 yıl sonra yeniden!

İÇİNDEKİLER

Oyuncu Demet Akbağ ile Bebek'teki Ayşe Sultan Korusu'ndaki komşusu Sarsılmaz Silah Sanayi'nin sahibi Ala Sarsılmaz Elmioğlu'nun arası yine açıldı. Akbağ, 2006 yılında dairesinden ortak alana kapı açtırıp burayı saklı bahçeye çevirmişti.



YİNE KİŞİSEL BAHÇE YAPTI
Elmioğlu, açtığı davayı kazanmış, Akbağ da yapıyı eski haline çevirip yan girişi kapatmıştı. Aradan geçen 9 yılın ardından Elmioğlu binadan taşınıp evini kiraya verdi. Akbağ ise eski kapıyı açtırıp ortak alanı yine kişisel bahçeye çevirdi. Durumu öğrenen Elmioğlu, bir kez daha adliyenin yolunu tuttu.



9 YIL SONRA TEKRAR YAPMASINA ŞAŞTIM KALDIM DOĞRUSU!

Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Bülent Cankurt, "Akbağ'ın, daha önce davayı kaybettiği için bahçeyi eski haline getireceğini düşünüyorum ama komşusunun hakkına tecavüz etmesine ve üstelik bunu, 9 yıl sonra tekrar yapmasına şaştım kaldım doğrusu!" ifadelerini kullandı.

İşte Cankurt'un bugünkü yazısı;

Oyuncu Demet Akbağ ile Sarsılmaz Silah Sanayi'nin sahibi Ala Sarsılmaz Elmioğlu'nun mahkemelik olduğunu öğrendim. İşin garibi, 9 yıl önce de adliye koridorlarını aşındırmışlardı ve üstelik aynı nedenden dolayı! Belki hatırlarsınız; Ala Hanım, Bebek'teki Ayşe Sultan Korusu'nda bulunan Dere Apartmanı'ndan komşusu Demet Akbağ'a, 2006 yılında dairesinden ortak bahçeye kapı açtırarak, kendine bir 'saklı bahçe' yarattığı gerekçesiyle dava açmıştı.

İki komşu, daha sonra dairelerini kiraya verip başka evlere taşınsa da mahkeme devam etmiş, 2012 yılında da dava Akbağ'ın aleyhine sonuçlanmıştı. Hakim, Akbağ'ın bahçeyi ve binayı eski haline getirmesine ve tüm masrafları karşılamasına hükmetmişti. Demet Akbağ, bir dönem Kıvanç Tatlıtuğ'a da kiraya verdiği Ayşe Sultan Korusu'ndaki evine geri dönmüş. Taşınır taşınmaz da, 9 yıl önceki gibi yine duvarları kırdırıp kendine özel bir bahçe yaptırmış.

KEYFİ KISA SÜRDÜ!
Akbağ, Ala Sarsılmaz Elmioğlu'nun artık dairesinde oturmadığı için rahatmış, bahçesinde keyif çatıyormuş. Ama Ala Hanım, kiracısını ziyarete gelince keyfi kaçmış. Ala Hanım, Akbağ'ın, 9 yıl önceki gibi kendine özel bahçe yaptırdığını görünce yine soluğu mahkemede almış. Akbağ, hemen geri adım atıp yıktırdığı duvarı ördürmüş ve Ala Hanım'dan davasını geri çekmesini istemiş. Ancak Ala Hanım, kesilen ağaçların yenilerini dikmeden, taş döşediği çim alanı eski haline döndürmeden davadan vazgeçmeyeceğini söylemiş. Akbağ'ın, daha önce davayı kaybettiği için bahçeyi eski haline getireceğini düşünüyorum ama komşusunun hakkına tecavüz etmesine ve üstelik bunu, 9 yıl sonra tekrar yapmasına şaştım kaldım doğrusu!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN