Taşlar yerinden oynayacak! Uyanış Büyük Selçuklu'da pili biten bitene! Sağlam ters köşe yapıldı

Alparslan Büyük Selçuklu'da yeni sezon hazırlıkları sona erdi ve seyirciler dizinin başlaması için gün sayıyor. Bu sezon dizi yepyeni bir kadroyla ekranlarda olacak. Projenin oyuncu kadrosu başta olmak üzere her şeyi değişiklik yaşandı. Dizi bu sezon Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci sultanı olan ve Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişlerini ve mücadelesini yöneten büyük hükümdar Sultan Alparslan'ın hayatını ve döneminde yaşanan tarihi gelişmeleri izleyicisine aktaracak. Son olarak bir ismin daha vedası da dikkatleri üzerine çekti. Barış Arduç, Fahriye Evcen, Ferit Kaya, Esila Umut, Barış Bağcı, Erdinç Gülener ve Gizem Karaca'nın ön planda olacağı projede kadro yeniden dizayn edildi.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2021, 11:42 Güncelleme 14 Ekim 2021, 11:42
Taşlar yerinden oynayacak! Uyanış Büyük Selçuklu’da pili biten bitene! Sağlam ters köşe yapıldı

İÇİNDEKİLER

Alparslan Büyük Selçuklu ilk sezonuyla fırtınalar estirmeye hazırlanıyor. Yeni sezona bambaşka bir giriş yapacak olan Alparslan Büyük Selçuklu'nun ilk bölümü için heyecan doruklara çıktı. Son olarak heyecanla beklenen projede yeni bir ayrılık daha yaşandı. Yeni ekibiyle çok konuşulan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi Türk tarihinin önemli isimlerinden birisi olan ve 1071 yılındaki Malazgirt Savaşı'yla Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'ın yaşamını ve döneminde yaşanan gelişmeleri izleyicisiyle buluşturacak. Dizinin yeni bölüm tarihi ise henüz belli olmadı. Temponun yüksek olacağı Alparslan'da bu sezon Barış Bağcı, Erdinç Gülener, Barış Arduç, Fahriye Evcen, Ferit Kaya, Gizem Karaca ve Esila Umut kadroda yer alacak.

İLK SEZONDA KADRODA YER ALAN İSİMLER BU SEZON YOK

Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Ekin Koç, Leyla Lydia Tuğutlu, İlker Kızmaz, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Sevda Erginci, Murat Garipağaoğlu, Bülent Alkış, Çiğdem Selışık, Ali Gözüşirin, Leyla Feray, Serdar Kılıç, Volkan Keskin, Mehmet Bozdoğan, Ertuğrul Postoğlu, Nik Xhelilaj, Janbi Ceylan, Emre Erçil yeni sezonda kadroda olmayacak.

ŞOK AYRILIK

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde yönetmen krizi çıktı. Yeni sezon ilk bölüm çekimlerini sürdüren dizide yönetmen M. Çağatay Tosun diziden ayrıldı.

O İSİM GERİ DÖNDÜ

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin çekimlerine yönetmen değişikliği nedeniyle 2 gün ara verildi. Son olarak Sedat İnci yeniden ekibin başına geçti.

HER ŞEY DEĞİŞTİ

Bu yıl Uyanış Büyük Selçuklu adıyla boy gösteren dizinin kadrosu dahil her şeyi değişti. Mehmet Özgür hariç tüm kadro baştan aşağı değişiyor. Dizi, Türk tarihinin unutulmaz isimlerinden Sultan Alparslan'ın hayatını ve döneminde yaşanan tarihi gelişmeleri aktaracak.

2. sezonu heyecanla beklenen dizinin başrollerinde Barış Arduç ve Fahriye Evcen yer alıyor. İki tanıtımı yayınlanan dizide heyecan dorukta olacak.

Temponun yüksek olacağı Alp Arslan'da kadroya Barış Arduç, Fahriye Evcen, Barış Bağcı, Erdinç Gülener, Ferit Kaya ve Esila Umut'tan sonra Gizem Karaca da dahil oldu. Ünlü oyuncuyla projenin yapım şirketi Akli Film anlaşma sağladı.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TRT1 izleyicilerinin heyecanla beklediği Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yeni bölüm tarihi henüz belli olmadı. Belli olduğu an haberimizde yer alacaktır.

YENİ TRANSFERLER

Sezon sonu ilk olarak Barış Arduç ardından da Fahriye Evcen ile anlaşan dizi transfer bombalarını peş peşe patlatıyor. Esila Umut'un Alparslan'ın kız kardeşi Gevher'i canlandıracağı öğrenildi.

Erdinç Gülener Alparslan'ın babası Çağrı Bey'e, Diriliş Ertuğrul'da Noyan karakteriyle çok sevilen Barış Bağcı ise amcası Tuğrul Bey'e hayat verecek.