Turgay Başyayla eşi kim, kaç yaşında, nereli? Turgay Başyayla kimdir?

Turgay Başyayla gündem konusu oldu ve hayatı hakkındaki bilgiler de sorgulanmaya başlandı. Başarılı sunucu bir süredir gözlerden uzak, ailesiyle mutlu bir hayat sürüyordu. Yeniden Türk halk müziği seslendirmeye başlayan Turgay Başyayla ile ilgili bilgileri haberimizde derledik. İşte Turgay Başyayla kimdir? Sorusunun yanıtı… 1976 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Turgay Başyayla, aslen Çankırılıdır. İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Çankırı'da tamamladıktan sonra Kıbrıs'ta yer alan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünü tamamladı.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2020, 09:07 Güncelleme 17 Eylül 2020, 09:07
Turgay Başyayla eşi kim, kaç yaşında, nereli? Turgay Başyayla kimdir?

İÇİNDEKİLER

Ekranların sempatik sunucusu Turgay Başyayla kimdir? Uzun süre Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programını sunduktan sonra yeniden müzik hayatına dönen isim gündemde hayatı sıkça araştırılan isimler arasında yer alıyor. Peki Turgay Başyayla kimdir? Turgay Başyayla eşi kim, kaç yaşında, nereli?

TURGAY BAŞYAYLA KİMDİR?

1976 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Turgay Başyayla, aslen Çankırılıdır. İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Çankırı'da tamamladıktan sonra Kıbrıs'ta yer alan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünü tamamladı. Hem şarkıcılık hem sunuculuk yapan Turgay 2000 yılında çıkardığı Nazlıcan isimli albümüyle tanınmıştır. Çıkardığı albümlerin ardından oyunculuk kariyerine de adım atan Turgay Başyayla, "Şizofren Aşk" isimli televizyon filminde başrol oynadı.

2005 yılının mart ayında da Mesut Uçakan yönetmenliğinde TRT'nin önemli projelerinden biri olan "Otel İstanbul'da" başrol oynadı. Aynı yıl temmuz ayında "Anne Yada Leyla" isimli sinema filmiyle devam etti. 2006 yılında bir dönem filmi olan Harput Fatihi "Belek Gazi" filminde Belek Gazi'yi canlandıran Turgay Başyayla Arslan Kaçar'dan sinema ve oyunculuk dersleri aldı.

2008 yılında Kral Tv Müzik ödüllerinde yılın en iyi Türk Halk Müziği sanatçısı ödülünü alan Turgay Başyayla, 2009 yılında televizyonculuk hayatına TRT – İNT 'de "Sıla Türküleri" programı ile başladı. Sevilen sanatçı daha sonra, 2008 – 2009 yıllarında "Türkü Şiir Türkiye" ve 2015 yılında başladığı ve halen devam eden "Lezzet Yolculuğu" programlarını yapmıştır.
Burcu Başyayla ile uzun yıllardır beraber olan Turgay Başyayla'nın Ali Azem, Ömer Adin ve Mustafa Aren adında 3 oğlu var.