Vatan Şaşmaz kimdir? Vatan Şaşmaz neden, ne zaman öldü?

Sabah saatlerinden itibaren Vatan Şaşmaz kimdir? Sorusunun yanıtı gündemde sıkça araştırılanlar arasında yer alıyor. 90’lı yıllarda yaptığı sunuculuk ile hafızalara kazınan Vatan Şaşmaz yıllar önce Filiz Aker tarafından öldürüldü, bu gelişme ise herkesi şoke etmişti. Günlerce gündemden düşmeyen ve sevenlerini yasa boğan Vatan Şaşmaz neden, ne zaman öldü? İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2020, 12:18 Güncelleme 27 Ağustos 2020, 12:18
Vatan Şaşmaz kimdir? Vatan Şaşmaz neden, ne zaman öldü?

İÇİNDEKİLER

Genç yaşta hayata gözlerini yuman Vatan Şaşmaz'ın ölümün üzerinden tam 3 yıl geçti. Ölüm yıldönümü unutulmayan Vatan Şaşmaz'ın sevenleri paylaşımlar yaparak andı. Sabah programlarının unutulmaz ismi Vatan Şaşmaz daha sonra başka pek çok projede de rol almıştı. Ölüm haberiyle sanat camiasını ve sevenlerini şaşırtıp çok üzdü. İşte hakkında tüm bilgiler…

VATAN ŞAŞMAZ NEDEN ÖLDÜ?

27 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul'daki bir otelde eski manken ve oyuncu Filiz Aker tarafından tabancayla vurularak 42 yaşında öldürüldü. Vatan Şaşmaz öldürüldüğünde eşi Yasemin Adalı hamileydi. 6 ay sonra doğum yapan Yasemin Adalı, oğluna Asil Vatan Şaşmaz ismini verdi.

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

Türk oyuncu, sunucu ve yazar Vatan Şaşmaz 8 Ocak 1975 tarihinde İstanbul Fatih'te dünyaya geldi. Aslen Çanakkale Bigalı'dır. İstanbul Vatan Caddesinde dünyaya geldiği için annesi tarafından Vatansever ismi verildi. Gençlik yıllarında fotomodellik yaptı. Ayrıca bazı reklamlarda ve kliplerde rol aldı. Yıllarca Melike Öcalan ile sabah programları sundu. Daha sonra Özel Hat isimli bir magazin programının sunuculuğunu üstlendi.

Uzun yıllar devam eden Çocuklar Duymasın dizisinde oynadığı Engin karakteriyle tanındı. TGRT için çekilen, Akşemseddin'in hayatının anlatıldığı filmde Akşemseddin karakterine hayat verdi. 2004 yılında TRT için çekilen Dudaktan Kalbe filminde Doktor Ergun, Keloğlan Kara Prens'e Karşı isimli sinema filminde ise Beyaz Atlı Prens rollerinde oynadı.

14 Temmuz 2011 tarihinde İngiltere'de konsoloslukta Nurşen Kocayaş ile dünya evine giren Vatan Şaşmaz, Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi'nde 10 Ocak 2014 tarihinde anlaşmalı boşanma kararıyla 2,5 yıl süren evliliğinden tek celsede boşandı. 13 Eylül 2015 tarihinde Vatan Şaşmaz, bir yıldır birlikte olduğu mimar Yasemin Adalı ile evlendi.