Lezzet Düşkünleri Gizem kimdir? TV8 Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kim?

TV8 ekranlarının hafta içi gündüz kuşağında yer alan yemek yarışması Lezzet Düşkünleri yarışmacıları, sunucusu ve farklı formatıyla daha yeni başlamasına rağmen ilgi gördü. Kardeşi ile birlikte katılan ama henüz mutfak hünerlerini sergilemeyen Lezzet Düşkünleri Gizem kimdir? Sorusunun yanıtı arama motorları üzerinden sıkça sorgulanıyor. Diğer yandan TV8 Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir? Sorusunun cevabı da merak edilenler arasında yer alıyor. Peki bugün yayınlanan Lezzet Düşkünleri 4.bölümde neler yaşanıyor? İşte fragman…

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2020, 16:44 Güncelleme 28 Mayıs 2020, 16:44
Lezzet Düşkünleri Gizem kimdir? TV8 Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kim?

İÇİNDEKİLER

Pazartesi günü ilk bölümüyle TV8 ekranlarına gelen Lezzet Düşkünleri yarışması aynı evde kalan 5 çiftin mutfaktaki hünerlerini sergilemesini ve sunucu ile yarışmacıların puanlamasını içeriyor. Haftanın son gününde bir çift elenirken yerine yeni yarışmacı geliyor. Peki programda en çok dikkat çeken isim olan Lezzet Düşkünleri Gizem kimdir, kaç yaşında, mesleği ne? Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza'nın hayatına dair bilgileri de haberimizde bulabilirsiniz.

LEZZET DÜŞKÜNLERİ 4. YENİ BÖLÜM FRAGMANI

LEZZET DÜŞKÜNLERİ GİZEM KİMDİR?

Selen Özcan/Gizem Özcan


Aslen Kayserili olan 22 yaşındaki Selen Özcani hukuk öğrencisi. Yemek yapmayı babaannelerinde öğrenen Özcan'ın partneri ve kardeşi Gizem Özcan da hukuk öğrencisi. Tatlılar konusunda oldukça iddialı olan ikili aynı evde yaşıyorlar ve genel olarak iyi anlaşıyor.

LEZZET DÜŞKÜNLERİ SUNUCUSU GABRİELE SPONZA KİMDİR?

1982 yılında dünyaya gelen Gabriele Sponza'nın, annesi İngiliz asıllı Mary Ann, babası ise İtalyan asıllı Enzo Sponza'dır. Babası eğitim için yurt dışına gönderilmiş ve İzmir'de kuyumculuk yapmış, bu nedenle, Gabriele de 1982 yılında İzmir'de doğmuştur. Sponza ailesi, dünya jet sosyetesine hizmet veren bir aile markası olarak bilinmektedir.

Gabriele Sponza, Amerika Johnson Wales Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümünden mezun olarak Fransa'da profesyonel aşçılık hayatına adım atmış; ardından Marsilya ve Tremolat bölgelerinde 3 yıldızlı restaurantlarda çalışmıştır.

Türkiye'ye dönüşünün ardından İstanbul Sarıyer Yeniköy'de yer alan Sait Halim Paşa Yalısı Clement's Restaurant'ın şefliğini üstlenen Gabriele Sponza, sonrasında The Bosphorus Gaja Restaurant ile çalışmalarını sürdürmüştür.

Günümüzde Fransız Mutfağı ve İtalyan Akdeniz Mutfağı menüleri ile Wanda isimli mekanı ile yemek severlerle buluşan Gabriele Sponza, iki sene boyunca İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde ve Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı bilimler Yükseokulu'nda eğitmen şef olarak görev yapmıştır. Gabriele Sponza, ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölüm Başkanıdır.