Moğol Komutanı Balgay kimdir? Kuruluş Osman Balgay tarihte var mı, ne zaman ve nerede öldü?

Moğol Komutanı Balgay kimdir? ATV ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman bu akşam 10. bölümüyle izleyicisiyle buluşuyor. Kuruluş Osman dizisine bu akşam üç yeni isim daha katıldı. Yurdaer Okur 'Balgay', Burak Çelik 'Kongar' ve Çağrı Şensoy 'Berkutay' karakteriyle sevilen diziye dahil oldu. İzleyiciler özellikle dizinin yayınlandığı şu saatlerde Balgay tarihte var mı, ne zaman ve nerede öldü sorularına yanıt arıyor. Peki, Moğol Komutanı Balgay tarihte kimdir? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 12 Şubat 2020, 20:06 Güncelleme 12 Şubat 2020, 20:10
Moğol Komutanı Balgay kimdir? Kuruluş Osman Balgay tarihte var mı, ne zaman ve nerede öldü?

İÇİNDEKİLER

Çarşamba akşamı milyonları ekran başına kilitleyen Kuruluş Osman'ın oyuncu kadrosuna 3 yeni isim katıldı. Diziye katılan isimlerden birisi de Yurdaer Okur oldu. Ünlü oyuncu Yurdaer Okur Kuruluş Osman'da Moğol Komutanı Balgay'ı canlandıracak. Diziyle ilgili gelişmeleri yakından takip eden izleyiciler Moğol Komutanı Balgay kimdir sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kuruluş Osman Balgay tarihte var mı, ne zaman ve nerede öldü? İşte merak edilenler

MOĞOL KOMUTANI BALGAY KİMDİR?

Moğol komutanı Balgay, Cengiz Kaan'ın torunu, Kulagu Han'ın kardeşidir. Balgay hakkında bu bilgiler dışında pek fazla bilgi bulunmuyor.

YURDAER OKUR KİMDİR?

Yurdaer Okur 29 Ekim 1974'te Rize'de doğdu Bafra Süper Lisesi'ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi "Turizm İşletmeciliği" bölümüne girdi. Üç sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin kendisine göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünü kazandı. Daha Sonra M.S.Ü Devlet Konservatuvar'ında yüksek lisans yaptı.

1999'da Genco Erkal ile tanışan Okur, Dostlar Tiyatrosu'na katılarak Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı. Ardından 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda yevmiyeli oyuncu olarak yer almaya başladı. Daha sonra, 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na atandı.

2000 yılından başlayarak Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok oyunda yer aldı ve yönetmenlik yaptı. Diyarbakırlı Gençlere Drama Dersleri verdi. Tiyatro aktörlüğünün dışında, Sinema ve televizyon çalışmaları da yapmaktadır.

KURULUŞ OSMAN 10. BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Alişar'ın adamları tarafından pusuya düşürülen Gündüz, ağır yaralı vaziyette Kayı obasındadır. Osman ağabeyine saldıranları yakalamak için harekete geçerken, Şeyh Edebalı, Bala'yı isteyen Alişar'ı reddeder. Müneccim Abdül kılığında Alişar Bey'i etkisi altına alan Yannis, Sofia'yla birlikte Alişar Bey'i Osman'a ve Şeyh Edebalı'ya karşı kışkırtır. Kayı obasına giden Alişar Bey, Dündar Bey'e meydan okuyarak kendisinden çalınan altınların iadesini talep eder.

MOĞOL TEHLİKESİ

Moğol tehlikesini sezen ve Kayıların geleceğini tehlikede gören Dündar Bey, obanın teyakkuza geçmesini ister. Osman'ın ise farklı bir planı vardır. Moğolların Söğüt'e geldiğini öğrenen Osman ne yapacak? Gündüz kurtulabilecek mi? Yannis ve Sofia'yla ittifak arayan Alişar Bey'in yeni hamlesi ne olacak?