Aslı Bekiroğlu ifşa fotoğrafları hakkında o isim konuştu!

Aslı Bekiroğlu sansürsüz ifşa görüntüleri için yeni gelişme yaşandı. Oyuncu Kubilay Aka, önceki akşam Akaretler'deydi. Aka, kendisi gibi sosyal medyada siber saldırıya uğrayan meslektaşı Aslı Bekiroğlu'na "Siber suç zorbalıktır" diyerek destek çıktı.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2020, 09:44 Güncelleme 16 Şubat 2020, 12:09
Aslı Bekiroğlu ifşa fotoğrafları hakkında o isim konuştu!

İÇİNDEKİLER

Son olarak oyuncu Kubilay Aka, önceki akşam Akaretler'deydi. Aka, kendisi gibi sosyal medyada siber saldırıya uğrayan meslektaşı Aslı Bekiroğlu'na "Siber suç zorbalıktır" diyerek destek çıktı. Ayrıca oyuncu Hazal Ergüçlü arkadaşı Aslı Bekiroğlu'na ise "Hep birlikte bu siber zorbalığa karşı durmalıyız hassas bir konu, kadınlar sürekli bu tür şiddete maruz kalıyor. İnşallah bir daha böyle durumlar yaşamayız" sözleriyle destek oldu.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Kubilay Aka'dan Aslı Bekiroğlu'na destek: Siber suç zorbalıktır

Oyuncu Kubilay Aka, önceki akşam Akaretler'deydi. Aka, kendisi gibi sosyal medyada siber saldırıya uğrayan meslektaşı Aslı Bekiroğlu'na "Siber suç zorbalıktır" diyerek destek çıktı.

Hazar Ergüçlü'den özel fotoğrafları sızdırılan Aslı Bekiroğlu'na destek

Ergüçlü geçen günlerde özel fotoğrafları sızdırılan oyuncu arkadaşı Aslı Bekiroğlu'na ise "Hep birlikte bu siber zorbalığa karşı durmalıyız hassas bir konu, kadınlar sürekli bu tür şiddete maruz kalıyor. İnşallah bir daha böyle durumlar yaşamayız" sözleriyle destek oldu.

ASLI BEKİROĞLU İFŞA GÖRÜNTÜLERİ İÇİN YENİ GELİŞME

Ünlü oyuncu, "Sosyal medyada fotoğraflarımı ve adımı karıştırarak bir takım çirkin yayın kurgulayanlar, yayanlar ve buna bilerek ya da bilmeyerek alet olup paylaşanlar hakkında nöbetçi savcılık ve ilgili emniyet kanalıyla gerekli hukuki girişimleri başlattım. Bu kişiler hakkında yasal mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup haklarında maddi ve manevi tazminat davası açılacağını da kamuoyuna bildiririm. Ahlaksız paylaşımlarına adımı ve farklı yöntemlerle fotoğraflarımı da ekleyerek hakkımda olumsuz algı yaratmak isteyen kötü niyetlilere fırsat ve prim verilmemesini basın ve kamuoyundan rica ederim" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLARI YAYMAK SUÇ

Avukat Ecenur Işın, "Bahse konu görüntülerin hack'lenerek yayılmasında iki ayrı suç vardır. Birincisi ünlü sanatçının dijital platformlarını hack'leyerek ele geçirmek, ikincisi ise bu görüntüleri sosyal medyada yaymak" dedi. Avukat Fatih Uzun da özel hayat kavramı ile ilgili tartışmalara dikkat çekti. Daha önceki bir Yargıtay kararına göre değil yasa dışı yolla ele geçirilmesi, başlangıçtaki rızanın ortadan kalkması halinde kişinin kendi paylaştığı fotoğrafı yaymak da suç kapsamına girebiliyor. Avukat Işın, şöyle devam etti:

Son zamanlarda Aslı Bekiroğlu'nun görüntülerinin izinsiz olarak ele geçirilmesi neticesinde, ünlü sanatçının çok özel görüntüleri; hiçbir şeye dikkat edilmeden sosyal medyada, herkes tarafından paylaşıldı. Kamuya açık alanda bile ünlülerin görüntülerinin izinsiz olarak çekilmesi Yargıtay Kararlarına göre suç teşkil etmekteyken, bahse konu görüntüler ünlü ismin özel hayatının gizliliğini hayli derecede ihlal etmektedir.

Bahse konu görüntülerin hack'lenerek yayılmasında iki ayrı suç vardır. Birincisi ünlü sanatçının dijital platformlarını hack'leyerek ele geçirmek, ikincisi ise bu görüntüleri sosyal medyada yaymak. Burada dikkat edilmesi gereken husus görüntüleri hukuka aykırı olarak yaymanın daha ağır cezayı gerektirmesi. Zira bir bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmenin cezası bir yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektirirken; başkasına ait ses veya görüntüleri sosyal medyada ifşa etme suretiyle suç işlenmesinin cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını gerektirir. Ayrıca sosyal medyada bu görüntülerin paylaşılması nitelikli cezayı gerektiren haller arasında sayılmıştır.

TCK madde 139 gereği, özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun tüm şekilleri şikayete tabidir. Yapılan paylaşımlar bulunup, sosyal medya adresleri doğrulandıktan sonra tek tek şikayet edilmek suretiyle konu yargı önüne taşınabilir. Bu da yapılan paylaşım sayısına bakılırsa çok zor ve çok zahmetli bir iş olarak önümüze çıkmaktadır. Ancak konunun yargı önüne taşınamaması suç işlenmediği manasına gelmemektedir. Ne yazık ki toplumun önemli bir kısmı kendileri için küçük ama toplum için büyük bir suç işlemişlerdir.