Miray Akay kimdir, kaç yaşında? Doğukan Türkyılmaz kimdir, nereli?

Oyuncu Miray Akay ve Atilla Doğun Türkyılmaz geçtiğimiz ay nişanlanmıştı. Çiçeği burnunda çift aldığı kararla hayranlarını şoke etti. Miray Akay, ilişkilerinin bittiğini sosyal medya hesabından canlı yayınla duyurdu. Peki, Miray Akay ve Doğukan Türkyılmaz kimdir, kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2019, 11:21 Güncelleme 09 Temmuz 2019, 12:57
Miray Akay kimdir, kaç yaşında? Doğukan Türkyılmaz kimdir, nereli?

İÇİNDEKİLER

Miray Akay ile Atilla Doğukan Türkyılmaz geçtiğimiz ay nişanlanarak sevenlerini şaşırtmıştı. Çiftin nişan haberinin ardından hayranlarının bir kısmı çifti tebrik etmiş, bir kısmı ise kararları erken bularak çifti eleştirmişti. Çok zaman geçmeden mutlulukları kısa süren çiftten Miray Akay, ayrıldıklarını sosyal medya hesabından duyurdu. Peki, Miray Akay ve Doğukan Türkyılmaz kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

"BİZ YAPAMADIK"

Instagram hesabından canlı yayın ile ayrılık haberini duyuran Miray Akay, "Biz yapamadık. Ayrılmaya karar verdik ama birbirimizi hala çok seviyoruz" ifadelerini kullandı. Akay, sosyal medya hesabından Türkyılmaz'la olan tüm fotoğraflarını da sildi.

MİRAY AKAY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Miray Akay, 17 Temmuz 2000 tarihinde Türk bir baba ve Ukraynalı bir annenin çocuğu olarak Ukrayna'da dünyaya geldi. Asıl adı Myroslava Kosteva Akay'dır. 1993 doğumlu bir ablası ve 2002 doğumlu bir erkek kardeşi vardır. İlkokul ve ortaokulu İstanbul Bahçelievler Ali Haydar okulunda okumuştur. Eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'nde devam etmektedir.

Miray Akay, üç yaşından beri oyunculuk yapmaktadır. Çeşitli reklam filmleri ve kliplerle birlikte, Türkmalı, Bitmeyen Şarkı, Çıplak Gerçekler gibi televizyon dizileri; Balık ve Kelebeğin Rüyası gibi sinema filmlerinde rol aldı.

2014 Frankfurt Türk Film Festivali'nde Halam Geldi ve Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 filmlerindeki başarılı oyunuyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Jale Arıkan ile paylaştı.

ATİLLA DOĞUKAN TÜRKYILMAZ KİMDİR?

Atilla Doğukan Türkyılmaz, 12 Nisan 1999 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Ordulu olan genç oyuncu, ilkokula Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulunda başlamış, 4. sınıftan sonra okuduğu Kurtuluş İlköğretim Okulu'ndan mezun olmuştur. Ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim almaya başlamıştır.

Daha ilkokulda iken birçok etkinlikte bulunan Atilla Doğukan Türkyılmaz, 1. sınıfta iken reklam filminde ekranlara çıkmıştır. Ardından Beni Babama Götür adlı televizyon filminde oynadı. Hemen ardından bir internet sağlayıcısının reklamında yer aldı. 2009 yılında Usta adlı sinema filmi ile sinema dünyasına adım atan Atilla Doğukan Türkyılmaz, Akademi Neoda oyunculuk ve diyafram eğitimi aldı.

Atilla Doğukan Türkyılmaz, 2013 yılında Buğra Gülsoy'un başrolde olduğu Eski Hikaye adlı dizide Ayhan karakterini canlandırdı.

2018 yılında yönetmenliğini Süleyman Mert Özdemir'in yaptığı "Keloğlan"filminde; Rüştü Asyalı'nın 40 sene önce canlandırdığı Keloğlan karakterini bu kez Atilla Doğukan Türkyılmaz canlandırdı.