Kerimcan Durmaz Enes Batur ve Danla Bilic'e dava açıldı!

Kerimcan Durmaz, Danla Bilic ve Enes Batur'a Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği tarafından dava açıldı. Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar; Kerimcan Durmaz, Enes Batur ve Danla Bilic'in 'çocuklar üzerinde olumsuz etki bıraktığı' gerekçesiyle dava açtı. Sosyal medyada fenomen haline gelen Kerimcan Durmaz, Danlca Bilic ve Enes Batur'dan ailelerin de şikayetçi olması üzerine yapılan araştırmalarda konunun doğruluk payı olduğu tespit edildi ve bu doğrultuda dava açılması uygun görüldü. Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kerimcan Durmaz, Danla Bilic ve Enes Batur kimdir? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 07 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 07 Kasım 2018, 20:34
Kerimcan Durmaz Enes Batur ve Danla Bilic’e dava açıldı!

İÇİNDEKİLER

Kerimcan Durmaz, Danla Bilic ve Enes Batur'a dava açıldı. Çocukları Taciz ve Sosyal Medyadan Koruma Derneği Başkanı Erhan Nacar, sosyal medyanın ve fenomenlerin çocukların üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri anlattı ve Kerimcan Durmaz, Danla Bilic ve Enes Batur'a karşı birlik olma duyurusu yaptı. Ailelerin çocukları için endişe duydukları ve şikayette bulundukları belirtildi. Kerimcan Durmaz kimdir? Danla Bilic kimdir? Enes Batur kimdir? İşte çocuklara kötü örnek olan bu isimler hakkında detaylı bilgiler...

Erhan Nacar, sosyal medyanın ve fenomenlerin çocuklar üzerinde yaptığı olumsuz etkileri anlatarak, bunun için harekete geçilmesi için yetkililere ve ailelere çağrıda bulundu. Nacar, "Çocuklarımız bizim bireyler olarak, anne baba olarak sahip çıkmamız gereken gençlerimiz. Bunlar artık örf ve adetlerimizden uzaklaşmaya başladı.

'AİLELERDEN ŞİKAYET ALDIK'

Sosyal medya ve dijital çağ hayatımıza girdiğinden beri, bunların olumlu yönde etkilerini değil, olumsuz yönde etkilerini almaya başladık. İşte bunlardan biri fenomenler. Vazgeçilmez fenomenler. Fenomenlerden birisi olan Enes Batur'a, biz dernek üzerinden yine ailelerden gelen şikayetler üzerine hemen açmadık tabi önce araştırdık baktık doğruluk paylarına baktık. Baktık ki gerçekten çok korkunç bir derecede sosyal medyayı 18 yaş altında olan çocuklarımız takip ediyor. Bunlar psikolojik olarak, hem pedagogların kontrolünde olması gerekiyor. Hem de anne babaların kontrolüne alınması lazım" diye konuştu.

'SİZE BİRİLERİNİN DUR DEMESİ LAZIM'

Nacar sözlerini şöyle sürdürdü: "Kerimcan kim, Enes Batur kim? Dolayısıyla Murat Övüş diye beyefendi çıkmış bilmem ne kelimeler kullanıyor. Danla Bilic aynı şekilde. Bir peynir lafı yaptı bir tuvalet lafı yaptı hep küfürler. Size birilerinin dur demesi lazım. Elinizi çocuklarımızın üzerinden çekin ve para uğruna harcamayın.

Sekiz yaşında bir erkek çocuğu Kerimcan'ı izleyerek ruj sürebiliyorsa, bu çocuğun ilerisini düşünün. 18 yaşın altındaki çocukların bu paylaşımlara dikkat etmesi lazım."

KERİMCAN DURMAZ

Sosyal medya fenomeni olarak hayatımıza giren, sonra DJ'liğe adım atan Kerimcan Durmaz, Demet Akalın'ın izinden gitmeye karar verdi. Her yıl Bostancı Gösteri Merkezi'nde verdiği konser ve gösteriyle Bostancı'yı sallayan Demet Akalın Kerimcan'a da böyle bir gösteri hazırlamasını tavsiye etti. İşte Kerimcan Durmaz'ın merak edilen ailesi...

İnternet aleminde yeni bir fenomen doğdu ve Kerimcan Durmaz ismi kısa bir zaman içerisinde çoğu internet kullanıcısı tarafından bilinmeye başladı. Daha genç yaşında milyonlarca insanın takip ettiği bir isim olarak karşımıza çıkan Kerimcan Durmaz, Periscope sayesinde tanındı ve bir anda yüzbinlerce gencin ilgi odağı oldu. Sıradışı, kendine has ve eğlenceli tavırları ile oldukça dikkat çeken Kerimcan Durmaz, internet dünyasında yer aldıktan kısa bir süre sonra kendisini yüzbinlere sevdirmeye başardı. Periscope denildiğinde akla gelen ilk isim olan Kerimcan Durmaz 1994 doğumlu ve Akrep burcu.

ENES BATUR KİMDİR?

Polis bir baba ve hemşire bir annenin çocuğu olan Enes Batur, 9 Nisan 1998 tarihinde doğdu. Youtube hesabında paylaştığı eğlenceli ve komik videolarla popülerleşen Enes Batur, ilk olarak bilgisayar ve konsol oyunları hakkındaki incelemeleriyle tanındı. 6 milyonu aşan takipçisi bulunan Enes Batur, uzun süredir kendisi gibi Youtube videoları çeken Başar Karahan ile birlikte. Makyaj videoları vloglar çeken Başak Karahan, sinema televizyon bölümünde okuyor.

Enes Batur ise Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaktadır. Enes Batur geçtiğimiz aylarda 'Hayal Değil, Gerçek!' isimli bir film çıkarmıştır.

DANLA BİLİC KİMDİR?

Gerçek adı Neslihan Damla Akdemir olan Danla Bilic, 5 Ekim 1994 tarihinde dümyaya geldi. Aslen Kütahyalı olan Danla Bilic, Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde lisans eğitimini sürdürüyor. Dünyaca ünlü sosyal medya platformu olan YouTube'da paylaşmış olduğu makyaj videoları ile milyonlarca kişiye ulaşsa da ilk olarak Twitter'da dikkatleri üzerine çekti.

Youtube'da paylaştığı makyaj videolarında yaptığı sert eleştirileriyle fenomen oldu. Samimi ve doğal kişiliği sayesinde kısa bir süre içerisinde bir milyon takipçiye sahip oldu. Paylaşmış olduğu videolara verdiği isimlerle de dikkatleri üzerine toplayan Danla Bilic, kendi makyaj markasını oluşturdu.