Türkiye'nin Oscar adayı 'Bağlılık Hasan' filmine bir ödül de Brezilya'dan

Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı, Türkiye'nin Oscar adayı seçilen "Bağlılık Hasan"a bir ödül de Brezilya'dan geldi. "Bağlılık Hasan" geçen hafta da 9. Boğaziçi Film Festivali'nden En İyi Film de dahil 3 ödülle ayrılmıştı. Başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok'un paylaştığı "Bağlılık Hasan" Türkiye'de 3 Aralık'ta vizyona girecek.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2021, 18:38 Güncelleme 04 Kasım 2021, 18:38
Türkiye’nin Oscar adayı ’Bağlılık Hasan’ filmine bir ödül de Brezilya’dan

İÇİNDEKİLER

Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı, Türkiye'nin Oscar adayı seçilen "Bağlılık Hasan"a bir ödül de Brezilya'dan geldi.

Güney Amerika'nın en eski festivallerinden 45. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali'nde "Bağlılık Hasan" filmine Eleştirmenler Jürisi tarafından "Yılın En İyi Yabancı Filmi" ödülü verildi.

Ödül, festivalin New Filmmakers ve International Perspective Bölümlerinde gösterilen toplam 211 film arasından seçilerek dağıtıldı.

"Bağlılık Hasan" geçen hafta da 9. Boğaziçi Film Festivali'nden En İyi Film de dahil 3 ödülle ayrılmıştı.

3 ARALIK'TA VİZYONA GİRECEK

Temmuz ayında dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren filmin festival yolculuğu kasım ayı içinde ABD'nin Denver kentinde, Roma Medfilm Festivali'nde, Almanya'da Cottbus Film Festivali'nde ve Taipei Golden Horse Film Festivali'nde devam edecek.

Başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok'un paylaştığı "Bağlılık Hasan" Türkiye'de 3 Aralık'ta vizyona girecek.