Ankara simidinin dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan her lokmada lezzet veren bir atıştırmalıktır. Geleneksel olarak susamla kaplanarak pişirilen bu simit, Türkiye'nin başkenti Ankara'dan dünyaya yayılmıştır. Fırından alınan simitleri evde yapmak isteyenler için kolay tarifler merak ediliyor. Peki simitte hangi malzemeler var? İşte merak edilenler…
ANKARA SİMİDİ TARİFİ
Hamur İçin:
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı instant veya kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı kavrulmuş susam
Hamurun Şekillendirilmesi:
Mayalanan hamuru tezgaha alıp 6 eşit parçaya bölün.
Her bir parça hamuru yaklaşık 70-80 cm uzunluğunda fitil haline getirin. Sonrasında bu fitilleri ikiye katlayıp burgu yapın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
Şekillendirdiğiniz simitleri, yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin.