Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, sofralarda yerini alacak lezzetler de merak ediliyor. Bu mübarek ayda, iftar sofralarının neşesini artıran en özel tatlardan biri, şüphesiz ki güllaçtır. Hafif ve tatlı tadıyla, özellikle sıcak yaz akşamlarında teravih sonrası serinletici bir seçenek olarak öne çıkar. Güllaç, kaymaklı, sütlü ve şerbetli yapısıyla her yaşa hitap eder ve Ramazan'ın huzurunu taçlandıran en sevilen tatlılardan biri olmayı sürdürür.
Kaymak kıvamında bir güllaç hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam da size göre! Ramazan ayının huzurlu atmosferi sevdiklerimizle paylaştığımız iftar sofralarında daha da anlamlı hale gelir. Bu mübarek ayda kurulan iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sütlü tatlılar arasında favori lezzetlerden biri olan güllaç. Peki, tam kıvamında ve kaymak tadında güllaç nasıl yapılır? İşte tarif detayları...
MALZEMELER
5 yaprak güllaç
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç ceviz içi (isteğe bağlı)
Nar taneleri (isteğe bağlı, süsleme için)
Gül suyu (isteğe bağlı, tatlandırmak için)
YAPILIŞINA GEÇELİM
Bir tencereye 1 litre sütü alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Vanilin ve nişastayı da ekleyin. Nişastayı bir miktar sütle karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Ardından karıştırarak kaynamaya bırakın.