Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Katman katman lezzet cümbüşü! Kaymak kıvamında güllaç tarifi; Ramazan tatlıları

Katman katman lezzet cümbüşü! Kaymak kıvamında güllaç tarifi; Ramazan tatlıları

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, sofralarda yerini alacak lezzetler de merak ediliyor. Bu mübarek ayda, iftar sofralarının neşesini artıran en özel tatlardan biri, şüphesiz ki güllaçtır. Hafif ve tatlı tadıyla, özellikle sıcak yaz akşamlarında teravih sonrası serinletici bir seçenek olarak öne çıkar. Güllaç, kaymaklı, sütlü ve şerbetli yapısıyla her yaşa hitap eder ve Ramazan'ın huzurunu taçlandıran en sevilen tatlılardan biri olmayı sürdürür.

Giriş Tarihi: 17.01.2025 09:55
Ramazan tatlıları: Katman katman lezzet cümbüşü! Kaymak kıvamında güllaç tarifi

Kaymak kıvamında bir güllaç hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam da size göre! Ramazan ayının huzurlu atmosferi sevdiklerimizle paylaştığımız iftar sofralarında daha da anlamlı hale gelir. Bu mübarek ayda kurulan iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sütlü tatlılar arasında favori lezzetlerden biri olan güllaç. Peki, tam kıvamında ve kaymak tadında güllaç nasıl yapılır? İşte tarif detayları...

Ramazan tatlıları: Katman katman lezzet cümbüşü! Kaymak kıvamında güllaç tarifi

MALZEMELER

5 yaprak güllaç
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı

1 avuç ceviz içi (isteğe bağlı)
Nar taneleri (isteğe bağlı, süsleme için)
Gül suyu (isteğe bağlı, tatlandırmak için)

Ramazan tatlıları: Katman katman lezzet cümbüşü! Kaymak kıvamında güllaç tarifi

YAPILIŞINA GEÇELİM

Bir tencereye 1 litre sütü alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Vanilin ve nişastayı da ekleyin. Nişastayı bir miktar sütle karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Ardından karıştırarak kaynamaya bırakın.

Ramazan tatlıları: Katman katman lezzet cümbüşü! Kaymak kıvamında güllaç tarifi

Karışım kaynamaya başladığında 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın. Son olarak kremayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kremalı karışım kaymak kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Ramazan tatlıları: Katman katman lezzet cümbüşü! Kaymak kıvamında güllaç tarifi

GÜLLAÇ YAPRAKLARINI HAZIRLAYALIM

Güllaç yapraklarını bir tabağa yerleştirin. Üzerine sıcak sütlü karışımdan birer kepçe dökün ve yaprakların iyice yumuşamasını sağlayın. Güllaç yapraklarını tek tek sıcak sütle ıslatarak bir tabağa yerleştirin.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN