Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Puf puf kıvamıyla lezzet rekortmeni! Anne köftesi tarifi

Puf puf kıvamıyla lezzet rekortmeni! Anne köftesi tarifi

Anne köftesi, puf puf kıvamıyla her zaman en beğenilen yemekler arasında! Peki evde tam kıvamında anne köftesi nasıl hazırlanır? Tarifin püf noktaları neler? İşte kalabalık sofralarda en çok sevilen ve en çok tercih edilen o lezzetin yapım aşamaları.

Giriş Tarihi: 10.04.2025 17:28 Güncelleme Tarihi: 11.04.2025 08:38
Puf puf kıvamıyla lezzet rekortmeni! Anne köftesi tarifi

Anne köftesinin o puf puf kıvamıyla herkesin favorisi olacağına emin olabilirsiniz! Hem lezzetli hem de yumuşacık yapısıyla sofralarınıza keyif katacak bu tarifi kaçırmayın! İşte yapım aşamaları...

Puf puf kıvamıyla lezzet rekortmeni! Anne köftesi tarifi

Malzemeler:

  1. 500 gr kıyma (dana + kuzu karışımı tercih edebilirsiniz)
  2. 1 adet soğan (rendelenmiş)
  3. 1 dilim bayat ekmek (ufalanmış)
  4. 1 yumurta
  5. 1 çay bardağı süt
  6. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. Yarım tatlı kaşığı karabiber
  9. 1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  10. Yarım çay kaşığı pul biber
  11. Yarım çay bardağı ince doğranmış maydanoz
  12. 1 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)
Puf puf kıvamıyla lezzet rekortmeni! Anne köftesi tarifi

Yapılışı:

  1. İlk adımda, bayat ekmeği sütle ıslatın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından iyice sıkın ve kıymaya ekleyin.

  2. Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Bu suyu da karışıma ekleyin. Soğanın suyu köftenizin yumuşacık olmasını sağlayacak!

Puf puf kıvamıyla lezzet rekortmeni! Anne köftesi tarifi
  1. Kıymaya, yumurta, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve doğranmış maydanozu da ilave edin. Ardından karışımı yoğurun.

  2. Yoğurma işlemi, köftenin puf puf olmasının sırrıdır, bu yüzden iyice yoğurduğunuzdan emin olun.

Puf puf kıvamıyla lezzet rekortmeni! Anne köftesi tarifi
  1. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak şekil verin.

  2. Tavada zeytinyağını ısıtın ve köfteleri yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. İçinin yumuşacık, dışının ise çıtır olması için dikkatli bir şekilde pişirin.

  3. Köfteler piştikten sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağını alabilirsiniz.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN