Anne köftesinin o puf puf kıvamıyla herkesin favorisi olacağına emin olabilirsiniz! Hem lezzetli hem de yumuşacık yapısıyla sofralarınıza keyif katacak bu tarifi kaçırmayın! İşte yapım aşamaları...
Malzemeler:
Yapılışı:
İlk adımda, bayat ekmeği sütle ıslatın ve birkaç dakika bekleyin. Ardından iyice sıkın ve kıymaya ekleyin.
Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. Bu suyu da karışıma ekleyin. Soğanın suyu köftenizin yumuşacık olmasını sağlayacak!
Kıymaya, yumurta, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve doğranmış maydanozu da ilave edin. Ardından karışımı yoğurun.
Yoğurma işlemi, köftenin puf puf olmasının sırrıdır, bu yüzden iyice yoğurduğunuzdan emin olun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak şekil verin.
Tavada zeytinyağını ısıtın ve köfteleri yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. İçinin yumuşacık, dışının ise çıtır olması için dikkatli bir şekilde pişirin.
Köfteler piştikten sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağını alabilirsiniz.