Kireçte çıtır kabak tatlısı klasik tatlıların ötesine geçiyor. Kavanozda saklanabilmesi ise onu her zaman pratik ve lezzetli bir seçenek haline getiriyor. Tarif detaylarını derledik.
🎃 MALZEMELER 🎃
1 kg kabak (orta büyüklükte, soyulmuş ve dilimlenmiş)
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
2 litre su
1 yemek kaşığı kireç taşı (beyaz kireç, marketlerden temin edilebilir)
1 paket vanilin
1 çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Kabakları soyup dilimleyin. Dilimlerin kalınlığı isteğe bağlı ama ince olursa daha iyi sonuç alırsınız. Kabakları geniş bir kaseye alın. Üzerine 2 su bardağı toz şekeri serpin ve karıştırın. Ardından, kabakları 1-2 saat kadar bu şekilde bekletin, şeker erisin.