İftar sofralarınıza bereket katacak hem kolay hem de lezzetli bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Ramazan ayında sevdiklerinizle birlikte paylaşacağınız bu tarif favoriniz olmaya aday. Peki tam kıvamında lokma tatlısı nasıl yapılır? İşte lezzet sırları ve yapım aşamalarına dair tüm püf noktalar...
Ramazan'ın bereketini sofranıza taşımaya hazır mısınız? Kolayca hazırlayabileceğiniz lokma tatlısı iftara kadar hazır. Hem pratik hem de leziz bu tarif, iftar sofralarınıza tat katacak. İşte püf noktaları ve yapılışı...
KOLAY LOKMA TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya (10 gr)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
2 su bardağı un (yaklaşık)
1 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)
YAPILIŞI
Hamurun Hazırlanışı:
Derin bir kaba suyu, sütü, şekeri ve mayayı ekleyin. Maya aktifleşene kadar karıştırın ve 10 dakika bekletin.
Karışıma sıvı yağı, tuzu ve yumurtayı ekleyin. Ardından azar azar un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini bir örtüyle kapatıp 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.