Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon İbn-i Sina’dan unutkanlığı azaltan o karışım! 3 günde zihin açıyor, hafızayı şaha kaldırıyor

İbn-i Sina’dan unutkanlığı azaltan o karışım! 3 günde zihin açıyor, hafızayı şaha kaldırıyor

Tıp biliminin öncülerinden biri olarak kabul edilen İbn-i Sina, yüzyıllar önce kaleme aldığı eserlerinde hem beden hem de zihin sağlığını korumanın yollarını anlatmıştı. Günümüzde yeniden keşfedilen bu asırlık tarif, özellikle unutkanlık sorunu yaşayanlar için adeta doğal bir ilaç gibi görülüyor. Peki hafızayı en çok ne güçlendirir? İşte bin yıllık o karışım...

Giriş Tarihi: 06.11.2025 15:34
İbn-i Sina’dan unutkanlığı azaltan o karışım! 3 günde zihin açıyor, hafızayı şaha kaldırıyor

İbn-i Sina'nın şifa dolu reçeteleri, modern tıbbın dahi ilgisini çekmeye devam ediyor. Unutkanlığa karşı geliştirdiği bu özel karışım, kısa sürede zihni canlandırmasıyla dikkat çekiyor. Sadece birkaç gün düzenli kullanıldığında etkisini gösteren bu doğal formül, hem hafızayı keskinleştiriyor hem de vücudun direnç sistemini güçlendiriyor.

İbn-i Sina’dan unutkanlığı azaltan o karışım! 3 günde zihin açıyor, hafızayı şaha kaldırıyor

İBN-İ SİNA'DAN ZİHİN AÇAN MUCİZE

Mantık, etik ve metafizik alanlarında derinlemesine eserler kaleme alan büyük bilgin İbn-i Sina, yüzyıllar önce sadece felsefi düşünceleriyle değil, sağlık alanındaki tavsiyeleriyle de çığır açmıştı. Günümüzde yeniden ilgi gören bu önerilerden biri, turpgiller familyasından gelen Sinapis bitkisinin tohumlarından elde edilen hardal baharatıdır.

İbn-i Sina’dan unutkanlığı azaltan o karışım! 3 günde zihin açıyor, hafızayı şaha kaldırıyor

Aç karnına tüketildiğinde odaklanmayı artırdığı bilinen hardal, İbn-i Sina'nın hafızayı güçlendiren doğal reçeteleri arasında öne çıkıyor. Düzenli tüketimi, unutkanlık sorunlarını azaltırken içeriğindeki omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar sayesinde kalp ve damar sağlığını da koruyor.

İbn-i Sina’dan unutkanlığı azaltan o karışım! 3 günde zihin açıyor, hafızayı şaha kaldırıyor

SİNDİRİMİ RAHATLATIYOR ŞİŞKİNLİĞİ AZALTIYOR

Hardal tohumu, sindirim sistemini uyararak mide asidinin salgılanmasını destekler. Bu özelliği sayesinde hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları hafifletir. Özellikle yemek sonrasında az miktarda tüketildiğinde sindirim sürecini kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır.

İbn-i Sina’dan unutkanlığı azaltan o karışım! 3 günde zihin açıyor, hafızayı şaha kaldırıyor

KAS VE EKLEM AĞRILARINA DOĞAL DESTEK

İçeriğinde yer alan salisilik asit ve sinigrin bileşenleri sayesinde hardal, güçlü bir iltihap giderici etki gösterir. Bu nedenle hardal yağı veya ezmesi, ağrıyan kas ve eklemlere haricen uygulandığında rahatlama sağlayabilir.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN