Dr. Khan, ceviz mucizesinin temelinde onun antioksidan zenginliğinin yattığını özellikle belirtiyor. Ceviz, vücudumuzu DNA hasarına ve tehlikeli iltihaplanmalara karşı koruyan doğal bir kalkan görevi görüyor.
Bu koruma gücü, cevizin ince kabuk zarında yoğun olarak bulunan şu bileşenlerden geliyor:
E Vitamini: Hücreleri serbest radikallere karşı korur.
Polifenoller: Yaşlanmayı yavaşlatan ve vücut direncini artıran çok güçlü antioksidanlardır.
Melatonin: Vücudun doğal uyku döngüsünü düzenler ve güçlü bir antioksidandır.
Ceviz çevresel etkilerle oluşan ve vücudumuza zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirerek, yaşlanma sürecini yavaşlatır ve genel sağlığınızı destekler.
Cevizi diğer kuruyemişlerden açıkça ayıran en önemli özellik, en yüksek oranda Omega-3 yağ asidi içermesidir. Ceviz, özellikle bitkisel Omega-3 olarak bilinen alfa linolenik asit (ALA) açısından adeta bir depodur. Vücudumuzun kendiliğinden üretemediği bu temel yağ asidi, özellikle kalp sağlığı için hayati bir öneme sahiptir.