2025 yılı ilk yarısı için enflasyon verileri henüz tamamlanmadı. Son yayımlanan TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Haziran ayı enflasyonu yüzde 1,61 olarak öngörülüyor. Bu durumda Ocak–Haziran 2025 dönemini kapsayan 6 aylık enflasyonun yüzde 16,94 olması bekleniyor.
Ekonomi yönetiminin yaptığı açıklamalara ve kulis bilgilerine göre Temmuz ayında maaşlara ek refah payı artışı yapılması beklenmiyor. Hükümet, enflasyonla mücadele politikası çerçevesinde bütçe disiplinini koruma yönünde adımlar atıyor. Bu nedenle refah payı gibi ilave artışlar şu an için masada bulunmuyor.
2024'ün Temmuz ayında uygulanan zam ile en düşük emekli aylığı 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarılmıştı. Ocak 2025'te ise bu rakam 14.469 TL'ye yükselmişti. Benzer formülün uygulanması durumunda, 2025 Temmuz zammı sonrası en düşük emekli aylığının: