İlkbaharın habercilerinden biri olan çağlanın tam mevsimi! Özellikle hafif ve sağlıklı lezzetler arayanlar için ideal olan çağla cacığı, ferahlatıcı etkisiyle sofralara bahar getiriyor. Yoğurdun serinliğiyle çağlanın hafif ekşi lezzetinin buluştuğu bu tarif, pratik bir ara öğün olarak tercih edilebilir. Siz de "Çağla cacığı nasıl yapılır?" diye soranlardansınız işte yanıtı...
1 su bardağı süzme yoğurt 🥣
Yarım çay bardağı soğuk içme suyu 💧
7–8 adet taze çağla (ince doğranmış) 🌿
1 diş sarımsak (ezilmiş) 🧄
1 yemek kaşığı zeytinyağı 🫒
Tuz (isteğe göre) 🧂
Üzeri için: Kuru nane veya dereotu (isteğe bağlı) 🌱
Yoğurdu geniş bir kaseye alın. Kıvamını açmak için soğuk suyu yavaşça ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.