Yumuşacık dokusu ve nefis kokusuyla herkesin beğenisini kazanacak tam kıvamında bir anne keki tarifi paylaşacağız. Sadece birkaç malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu kek çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte hem pratik hem de lezzetli olan anne keki tarifinin pişirme sırları...
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
🍋
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
🍋
2 su bardağı un (elekten geçirilmiş)
Yarım çay bardağı yoğurt (isteğe bağlı, daha yumuşak olur)
🍋
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
🍋 YAPILIŞI 🍋
Fırınınız önceden ısınırken kekin hamurunu hazırlayabilirsiniz. Bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Mikserle 5 dakika kadar çırparak karışımın rengi açılana kadar çırpın. Bu adım kekin daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlar.