Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Bu tarif kabak tadı vermeyecek! Kıymalı sandal sefası nasıl yapılır?

Bu tarif kabak tadı vermeyecek! Kıymalı sandal sefası nasıl yapılır?

Kabak sevmeyenlerin bile bayılacağı bir lezzetle tanışmaya hazır mısınız? Hem göze hem damağa hitap eden kıymalı sandal sefası, sofralarınızın favorisi olacak! Hafif, doyurucu ve bir o kadar da pratik bu tarifle artık hem kabağın vücuda faydalarından yararlanabilir hem de lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 21.01.2025 16:56
Bu tarif kabak tadı vermeyecek! Kıymalı sandal sefası nasıl yapılır?

"Kabak sevmem" diyenleri bile kendine hayran bırakacak nefis bir tarif önerimiz var. Kıymalı sandal sefası, hem lezzeti hem de şık sunumuyla sofralarınızın yıldızı olacak. Hafif ve doyurucu bu yemek akşam yemeği alternatifi arayanlar için biçilmiş kaftan. İşte tarif detayları...

Bu tarif kabak tadı vermeyecek! Kıymalı sandal sefası nasıl yapılır?

MALZEMELER

4 adet orta boy kabak

300 gram orta yağlı kıyma

1 adet büyük boy kuru soğan

2 diş sarımsak

1 adet kapya biber (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber, pul biber, kekik

1 çay bardağı su

Bu tarif kabak tadı vermeyecek! Kıymalı sandal sefası nasıl yapılır?

HAZIRLIK AŞAMASI

Kabakları yıkayıp uçlarını kesin. Ortadan ikiye bölerek uzunlamasına sandal şekli verin. Kabakların içini bir kaşık yardımıyla dikkatlice oyun, iç kısmı çok ince bırakmamaya özen gösterin. Kabakları tuzlu suya koyarak acılığını alın (isteğe bağlı).

Bu tarif kabak tadı vermeyecek! Kıymalı sandal sefası nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Küçük doğradığınız kapya biberi ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Salçayı ekleyip karıştırarak kavurun. Ardından baharatları ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip harcı ocaktan alın.

Bu tarif kabak tadı vermeyecek! Kıymalı sandal sefası nasıl yapılır?

VE FİNAL!

Kabakları sudan çıkarıp kurulayın, fırın tepsisine dizin. İçlerini kıymalı harçla doldurun. Tepsinin tabanına 1 çay bardağı su ekleyerek kabakların kurumamasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Kabaklar yumuşadıktan sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Peynirler eriyip hafif kızarana kadar 5-10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Yanına yoğurt ya da salata harika birer eşlikçi olabilir.

Afiyet olsun! 🥗

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN