Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Antep baklavasının sırrı buymuş! Üçer beşer yiyeceğiniz baklava tarifi

Antep baklavasının sırrı buymuş! Üçer beşer yiyeceğiniz baklava tarifi

Bu tarif meğer Antep baklavasının sırrı buymuş dedirtecek. Tam kıvamında, şerbeti yerinde baklava yapımının püf noktalarını bulabileceğiniz tarifin uygulama aşamalarını paylaşıyoruz. İşte adım adım iyi bir baklava hazırlamanın sırları.

Giriş Tarihi: 25.01.2025 11:00
Antep baklavasının sırrı buymuş! Üçer beşer yiyeceğiniz baklava tarifi

Antep mutfağının incisi, herkesin severek tükettiği baklavanın lezzet sırrını hiç merak ettiniz mi? İşte altın oranları ve püf noktalarıyla yiyenin tarifini isteyeceği baklavanın püf noktaları. Bu tarif sayesinde, siz de evde pastane usulü baklava yapabilir, bayramlarda sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İşte tarif sırları...

Antep baklavasının sırrı buymuş! Üçer beşer yiyeceğiniz baklava tarifi

MALZEMELER

Hamur için:

3 adet yumurta
1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke (baklavaya çıtırlık katar)
1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

Antep baklavasının sırrı buymuş! Üçer beşer yiyeceğiniz baklava tarifi

Hamurun arası için:
300 gr Antep fıstığı (çekilmiş)

Açmak için:
1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday fark etmez)

Üzeri için:
250 gr tereyağı (gerçek köy tereyağı kullanmanızı öneririz)

Şerbet için:
4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Antep baklavasının sırrı buymuş! Üçer beşer yiyeceğiniz baklava tarifi

YAPILIŞI

Bir yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt ve sirkeyi alın. Güzelce çırpın. Kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ardından azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamur daha kolay açılacaktır.

Antep baklavasının sırrı buymuş! Üçer beşer yiyeceğiniz baklava tarifi

🌿

Hamuru eşit büyüklükte yaklaşık 20-25 bezeye ayırın. Bezeleri nişasta ile hafif unlayarak küçük tabak büyüklüğünde açın. Bezeleri 5'li gruplar halinde ayırın. İlk 5 bezeyi küçük açtıktan sonra aralarına nişasta serpip üst üste koyun. Sonra merdane veya oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde açın. İncecik bir hale getirmeye çalışın. Bu işlemi diğer bezeler için de tekrarlayın.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN