Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj Bi Bak Tencerenin dibi görünecek! Tam kıvamında kuru patlıcan dolması tarifi

Tencerenin dibi görünecek! Tam kıvamında kuru patlıcan dolması tarifi

Güneşte kurutulmuş patlıcanlarla hazırlanan kuru patlıcan dolması, özellikle Adana ve Güneydoğu mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. İç harcındaki baharatlar, kuru patlıcanın kendine has aromasıyla birleşerek sofralara unutulmaz bir lezzet katar. İşte adım adım kuru patlıcan dolması tarifi...

Giriş Tarihi: 27.08.2025 16:20 Güncelleme Tarihi: 27.08.2025 16:24
Tencerenin dibi görünecek! Tam kıvamında kuru patlıcan dolması tarifi

Güneydoğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kuru patlıcan dolması, baharatlı iç harcı ve güneşte kurutulmuş patlıcanların eşsiz tadıyla sofralara bambaşka bir lezzet katıyor. İşte adım adım yapım aşamaları...

Tencerenin dibi görünecek! Tam kıvamında kuru patlıcan dolması tarifi

Malzemeler

  1. 20 adet kuru patlıcan
  2. 1,5 su bardağı pirinç
  3. 250 gr kıyma (isteğe bağlı)
  4. 2 adet kuru soğan
  5. 2 diş sarımsak
  6. 2 yemek kaşığı domates salçası
  7. 1 yemek kaşığı biber salçası
  8. 1 çay bardağı zeytinyağı
  9. 1 tatlı kaşığı pul biber
  10. 1 tatlı kaşığı kuru nane
  11. 1 çay kaşığı karabiber
  12. 1 çay kaşığı kimyon
  13. Tuz
Tencerenin dibi görünecek! Tam kıvamında kuru patlıcan dolması tarifi

Sosu için:

  1. 2 yemek kaşığı domates salçası
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 2 su bardağı sıcak su
  4. Yarım limon suyu
Tencerenin dibi görünecek! Tam kıvamında kuru patlıcan dolması tarifi

Yapılışı

  • Patlıcanları hazırlayın:
    Kuru patlıcanları kaynar suda yaklaşık 4-5 dakika haşlayın. Yumuşayan patlıcanları süzüp kenara alın.

  • İç harcı hazırlayın:
    Bir kaseye pirinci, ince doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, kıymayı, salçaları, zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak iç harcı hazır hale getirin.

Tencerenin dibi görünecek! Tam kıvamında kuru patlıcan dolması tarifi
  • Dolmaları doldurun:
    Haşladığınız patlıcanların içini, ağız kısmında bir parmak boşluk bırakacak şekilde harçla doldurun. Taşmaması için fazla sıkı doldurmamaya özen gösterin. Dolmaları geniş bir tencereye yan yana dizin.

  • Sosu hazırlayın:
    Ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Hazırladığınız sosu dolmaların kenarlarından tencereye dökün. Dolmaların dağılmaması için üzerine küçük bir tabak kapatın.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN