Ali Sabancı ve eşi Vuslat Sabancı zodyak bot kazası nasıl oldu, sağlık durumları nasıl? Vuslat Doğan Sabancı kimdir, kaç yaşında?

Leras Adası'nda zodyakla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu merak konusu oldu. Peki, Vuslat Sabancı kimdir? Vuslat Sabancı sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023, 10:40 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 10:40
Ali Sabancı ve eşi Vuslat Sabancı zodyak bot kazası nasıl oldu, sağlık durumları nasıl? Vuslat Doğan Sabancı kimdir, kaç yaşında?

İÇİNDEKİLER

Tatil için Yunan adalarında bulunan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı büyük bir kaza geçirdi. Pegasus Havayolları'nın da yer aldığı Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da zodayk bot ile geçirdiği kazanın ardından tedavi için Türkiye'ye getirildi. Peki, Vuslat Sabancı kimdir? Vuslat Sabancı sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

VUSLAT- ALİ SABANCI ZODYAK BOT KAZASI NASIL OLDU?

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptı.

Yaralanan çifti, yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a getirildi.

SAĞLIK DURUMLARI NASIL?

Botu kullanan Ali Sabancı'nın Leros'ta yapılan ilk ameliyatta dalağı alındı.

İlk müdahalede Ali Sabancı'da aort damarı zedelenmesi gözlendi.

ALİ SABANCI ENTÜBE EDİLDİ

Ali Sabancı yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Vuslat Doğan Sabancı'nın ciddi şekilde yaralandığı belirtildi.

Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı'ya kazadan kaynaklı "yüz travmaları" için de Leros'ta ilk müdahalenin yapıldığı öğrenildi.

Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı, Ali Sabancı'nın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve entibe edildiği belirtildi.

KAHREDEN DETAY!

Ali Sabancı'nın geçmişte verdiği bir röportaj kazanın ardından yeniden gündeme geldi. Ali Sabancı'nın yaptığı açıklama şu şekilde;

-Peki dalma buddy'si olarak Vuslat Hanım'ın dışında hangi kadını seçerdin?

+Oğlum nereden buluyorsun bu zor soruları.

-O zaman bildiğin yerlerden soralım. Vuslat Hanım'a taktığın özel bir isim var mı?

+Latiko.

-Latince mi o?

+Yok ya, aslında "Vuslatiko" diyordum ama çocukluğunda geçirdiği bir kaza nedeniyle sol kulağı ağır işitiyor. Meğer vus'unu duymuyormuş. O yüzden artık sadece "Latiko" diyorum. Hatta teknemizin adını bile öyle koyduk.

VUSLAT DOĞAN SABANCI KİMDİR?

16 Ocak 1971 doğumlu Vuslat Doğan Sabancı, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra New York'taki Columbia University'de Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yaptı.

The New York Times gazetesinde bir süre çalıştıktan sonra The Wall Street Journal gazetesinde Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve gazetenin Latin Amerika Edisyonu'nun kurulması aşamasında görev aldı. Vuslat Doğan Sabancı, iş insanı Ali Sabancı ile evli ve iki çocuk annesi.