Manipülasyon yorgunu CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'a döndü

Türkiye 14 Mayıs gecesi seçim sonuçlarının açıklandığı anlarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, tarafından açık bir manipülasyona maruz kaldı. Anadolu Ajansı verilerinin hatalı ve eksik olduğunu öne süren muhalefet cephesi Kemal Kılıçdaroğlu'nu erken saatlerde cumhurbaşkanı ilan etmeye kalktı. Ancak saatler ilerledikçe sonuçların aleyhine geliştiğini gören İmamoğlu ve Yavaş, derin bir sessizliğe bürünürken Kılıçdaroğlu seçimlerin ikinci tura kaldığı açıklayarak geceyi tamamladı. Seçim mitingleri için il il Türkiye'yi gezen İmamoğlu, yenilginin ardından sabah saatlerinde bir tweet atarak İstanbul'da rutin çalışmalarına döndüğünü açıkladı.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2023, 12:33 Güncelleme 15 Mayıs 2023, 12:48
Manipülasyon yorgunu CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’a döndü

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs seçimlerinde oy verme işleminin tamamlanması ve Yüksek Seçim Kurulu'nun yayın yasağını kaldırmasının ardından ilk veriler gelmeye başladı. Başkan Recep Recep Tayyip Erdoğan açık farkla önde olmasını kabul edemeyen CHP cephesi manipülasyona başvurdu.

CHP PROVOKASYONA BAŞLADI
Sandıklardan gelen ilk verilere göre; Başkan Erdoğan'ın büyük bir farkla Kılıçaroğlu'nun önde olduğu görülürken CHP provokasyonu körükleyecek hamlelere başlamıştı.

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI İLAN EDİLECEK
Adaylık sürecinde Kılıçdaroğlu'na karşı savaş veren ancak daha sonra kendilerini Cumhurbaşkanı yardımcılığı vadedilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş kameralar karşısına geçerek süreci manipüle etmeye çalıştı.

CHP'nin veri akış sisteminin çökmesini görmezden gelen İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu iddia ederek Anadolu Ajansı'nı hedef aldı.

Ekrem İmamoğlu, "Kılıçdaroğlu, bugün cumhurbaşkanı olarak ilan edilecektir. Buna inanıyoruz. Erdoğan çok aşağılarda bir oy oranına sahiptir. Kılıçdaroğlu'nun yüksek çıktığı sandıklara düzenli itiraz yapılarak AA oyları sisteme dahil etmemektedir." İddiasında bulundu.

İmamoğlu gibi AA'yı hedef alan ABB Başkanı Mansur Yavaş ise açılan sandık verilerinin yüzde 23,87 olduğunu belirterek "Kılıçdaroğlu öndedir." dedi. Mansur Yavaş, "Türkiye'nin her yerinde İstanbul ve Ankara'da öndeyiz" iddiasında bulundu.

ORTADAN KAYBOLDULAR
Gecenin ilerleyen saatlerinde sesizliğe bürünen ikilinin ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını duyuyarak büyük bir hayal kırıklığıyla evine döndü.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Ankara'dan İstanbul'a geldiğini açıkladı.

İBB BAŞKANI OLDUĞUNU HATIRLADI
Göreve geldiği günden beri 2023 seçimleri için çalışmalara başlayan, İstanbul'da yaşanan her afette tatile çıkan İmamoğlu, nihayet İstanbul'da belediye başkanı olduğunu hatırladı.

İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Ankara'da sabaha kadar sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ardından, İstanbul'da rutin İBB yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. İstanbul için kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı ele aldık. İstanbul'a yoğun hizmet trafiğimiz artarak sürecek" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A HİZMET YAPILIYOR
İmamoğlu'nun şehir şehir gezerek mitinglere katıldığı dönemde Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Başakşehir - Kayaşehir metrosunun açılışı gerçekleştirilmişti.

Bakanlık mevcut durumda Kağıthane-Gayrettepe metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar-Kirazlı Metro Hattı, Altunizade Çamlıca Metro Hattı, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin de yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da, İstanbul'da gerçekleştirilen mitingde Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin hayata geçirildiğini açıklamıştı. Proje ile günde 65 milyon vatandaşın kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattı birbirine bağlanacak ve şehrin ulaşımı sağlanacak.

VATANDAŞ'TAN EKREM İMAMOĞLU'NA ŞOK PANKART: İSTANBUL'A HOŞ GELDİN
Ekrem İmamoğlu seçime 1 gün kala İstanbul'da düzenlediği mitingde şoka uğramıştı.

Pendik'te düzenlediği mitingde pankart açan vatandaşlar "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da hoş geldiniz" yazarak Ekrem İmamoğlu'nun 4 yılını özetledi.

İmamoğlu'nun görev süresi boyunca çıktığı izinler de vatandaşların tepkisini çekiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN