Yarın HAKKARİ, VAN, ARDAHAN'DA okullar tatil mi? 6 Şubat 2023 Son dakika Valilik açıklamaları yakından takip ediliyor!

Son dakika kar yağışının bir çok ili etkisi altına almasıyla valilik açıklamaları da yakından takip ediliyor. Özellikle Hakkari, Van, Ardahan gibi doğu illerinde öğrenciler 6 Şubat Pazartesi okul var mı merak ediyor. İşte kar tatili olan il ve ilçeler...

Giriş Tarihi 05 Şubat 2023, 09:41 Güncelleme 05 Şubat 2023, 16:37
Yarın HAKKARİ, VAN, ARDAHAN’DA okullar tatil mi? 6 Şubat 2023 Son dakika Valilik açıklamaları yakından takip ediliyor!

İÇİNDEKİLER

6 ŞUBAT 2023 KAR TATİL OLAN İL VE İLÇELER! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi. O illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! Kar, yağmur ve şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı. Hava sıcakları düştü, soğuk havalar bir çok ilde hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Hal böyle olunca gözler kar tatili açıklamalarına çevrildi. Peki yarın okullar tatil mi?

YARIN HAKKARİ, VAN, ARDAHAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Hakkari, Van ve Ardahan valiliklerinden henüz kar tatili açıklaması yapılmadı. Kar tatili olan il ve ilçeler belli oldu.

6 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ KAR TATİLİ OLAN İLLER LİSTESİ GÜNCEL!

BİTLİS

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yoğun Kar Yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar da göz önünde bulundurularak 6 Şubat Pazartesi günü, Bitlis Merkez, Güroymak ve Hizan ilçelerimizde Eğitim Öğretime bir(1) gün ara verilmiştir." denildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada; "Değerli Öğretmenlerimiz ve Sevgili Çocuklarımız; İlimiz genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde eğitim-öğretime 06.02.2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Çüngüş Kaymakamlığıi şu açıklamayı yaptı; "Kaymakamlığımızca, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, ilçemizde devam eden ve önümüzdeki günlerde de devam edecek olan yoğun kar yağışı nedeniyle, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin can ve mal güvenliği düşünülerek; Tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretim faaliyetlerine, 06-07/02/2023 Pazartesi ve Salı günleri, 2 gün süre ile ara verilmiştir."

MUŞ

Muş'ta yarın (6 Şubat Pazartesi) okulların tatil edilecek mi sorusuna yönelik Muş Valiliğinden resmi bir açıklama geldi. Muş Valiliğinden beklenen kar tatili açıklaması geldi. Muş Valiliğinden yapılan açıklada "6 ve 7 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü il genelinde eğitim öğrete 2 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir." denildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Vali Davut Gül, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini bildirdi.

Gül, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun." ifadesini kullandı.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesinde ise eğitime iki gün ara verildi. Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıklaması şöyle: "Şirvan ilçemiz ve köylerimizde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, ilçe merkezi dışında bulunan tüm köylerimizde eğitime iki gün süre ile (Pazartesi ve Salı) ara verilmiştir. Kamuoyuna ilgi ile duyurulur."

MGM 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

5,6,7,8,9 Şubat'ta hava nasıl, hangi illerde kaç derece olacak sorusunun yanıtı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) geldi. İşte 81 il için 5 günlük hava durumu...