YKS 2022 PUAN HESAPLAMA ROBOTU! TYT, AYT, YDT puanı nasıl, nereden hesaplanır? Sayısal Sözel Eşitağırlık net puan hesaplama…

YKS 2022 puan hesaplama robotu öğrencilerin en sık arattıkları arasında yer alıyor. Üniversite hayali kuranlar sınavın ardından net hesaplamalarına başladı. Peki, YKS puan hesaplama nasıl yapılır? YKS 2022 nereden hesaplanır? YKS sıralama hesaplama ve İşte detaylar…

Giriş Tarihi 30 Haziran 2022, 11:05 Güncelleme 30 Haziran 2022, 11:05
YKS 2022 PUAN HESAPLAMA ROBOTU! TYT, AYT, YDT puanı nasıl, nereden hesaplanır? Sayısal Sözel Eşitağırlık net puan hesaplama…

İÇİNDEKİLER

YKS 2022 puan hesaplama robotu birçok öğrenci tarafından araştırılıyor. Son iki oturumun da bugün yapılmasının ardından öğrenciler tercih işlemleri için bekleyişe başlayacak. Bu süreçte tahminlerde bulunmak isteyen öğrenciler YKS 2022 puan hesaplama ve TYT, AYT, YDT puanı nerden hesaplanır sorularına cevap aramaya başladı. 2022 YKS puan hesaplama robotu ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

2022 YKS TYT, AYT, YDT PUAN HESAPLAMA!
YKS 2022 oturumlarının ardından yayımlanan soru ve cevaplarla doğru ve yanlış sayılarını tespit etmeye, puanlarını hesaplamaya çalışacak. YKS TYT, AYT ve YDT sınavına katılan adaylar soru ve cevapların erişim açılmasıyla birlikte YKS netlerine göre puan hesaplamasına koyulacak. Adaylar YKS puan hesaplaması nasıl yapılacak? YKS TYT kaç net kaç puan getirir? soruları da şu sıralar en yoğun araştırılan konular arasında. Peki YKS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar. Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TYT puanı oluşturulacaktır.

A-TYT puanı TYT puanına dönüştürülürken Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden 5 ham puan, diğer testlerin her birinden 2,5 ham puan alan adayların 150 TYT puanı almaları sağlanacaktır.

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur.

TYT, AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için ne kadar ham puan alınmalıdır?

TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.

2022-TYT puanının, 2022-YKS puan türlerinin (SAY, SÖZ, EA, DİL) hesaplanmasındaki katkısı hangi oranda olacaktır?

TYT'nin katkısı % 40'dır

Ortaöğretimde 100 üzerinden alınan diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülür. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50'nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

Yerleştirme puanları hesaplanırken OBP'nin katkısı ne olacaktır?

OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenip yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

.