PÖH NASIL OLUNUR KADIN-ERKEK? Polis Özel Harekat olma şartları nelerdir, kimler PÖH olamaz? 2022 maaşları...

İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı görev yapan özel bir birim olan Polis Özel Harekat kısaca PÖH, yüksek riskli bölgelerde çalışan ve özel eğitim alan personellerden oluşmaktadır. PÖH olmak için can atan kadın ve erkek adaylar PÖH nasıl olunur kadın-erkek? Polis Özel Harekat olma şartları nelerdir, kimler PÖH olamaz? sorularını ve 2022 PÖH maaşlarını merak ediyor. İşte Polis Özel Harekat (PÖH) alımı hakkında tüm bilgiler...

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2022, 08:09 Güncelleme 13 Mayıs 2022, 08:09
PÖH NASIL OLUNUR KADIN-ERKEK? Polis Özel Harekat olma şartları nelerdir, kimler PÖH olamaz? 2022 maaşları...

İÇİNDEKİLER

İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı görev yapan özel bir birim olan Polis Özel Harekat kısaca PÖH, yüksek riskli bölgelerde çalışan ve özel eğitim alan personellerden oluşmaktadır. PÖH olmak için can atan kadın ve erkek adaylar PÖH nasıl olunur kadın-erkek? Polis Özel Harekat olma şartları nelerdir, kimler PÖH olamaz? sorularını ve 2022 PÖH maaşlarını merak ediyor. İşte Polis Özel Harekat (PÖH) alımı hakkında tüm bilgiler...

PÖH AÇILIMI NEDİR?

PÖH'ün açılımı Polis Özel Harekat'tır.

PÖH OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

Polis özel harekat olmak için gereken şartlar aşağıdaki gibidir. Bu şartları taşımayanlar PÖH olamaz;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
28 yaşından gün almamış ve askerlik görevini tamamlamış olmak, ( askerlik görevinin tamamlanmasının üzerinden en az 3 sene geçmiş olmak şartıyla)
Lise ve üzeri mezuniyet durumuna sahip olmak,
Kanunda belirtildiği üzere, devlet memuru olmaya engel bir durumu olmamak,
Yüz kızartıcı bir suç işlememek, bu tür suçlardan dava görmemek veya hüküm giymemek,
Herhangi bir sebep nedeniyle kamu haklarından mahrum bırakılmamak,
Polis Akademisi Sağlık Standartlarına aykırı olmamak,
Silah ve diğer teçhizatları kullanma ile alakalı herhangi bir psikolojik sorunu bulunmamak,
Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan 70 ve üzeri puan almak,
PÖH olma şartları boy-kilo bayanlar için en az 162 cm, erkekler için ise en az 167 cm olmak gerekmektedir ve beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olmalıdır.

PÖH 2022 MAAŞLARI NE KADAR?

Rütbe ve kıdeme göre farklılık gösteren PÖH maaşları 2021 yılında %5,49 oranında artmıştı. Öğrenim durumuna göre ve mesleki pozisyonuna göre belirlenen PÖH maaşları 2021 yılında 5.500-6.700 TL arasında değişiklik göstermekteydi. 2022 yılına maaşlarına baktığımızda ise 6.500 TL İla 10.000 TL arasında rakamlar beklenmektedir. Ayrıca Temmuz 2022 tarihinde tüm memurlara; buna PÖH'ler de dahil yüzde 8.45 oranında zam gelecektir.

Doğu batı farkı olduğundan dolayı doğuda görev yapan PÖH ile batıda görev yapan PÖH arasında maaş farkı bulunduğunu ayrıca belirtelim.