Bu hafta sonu sınav var mı? 9 Nisan Cumartesi 10 Nisan Pazar hangi sınavlar var? ÖSYM-MEB 2022 sınav takvimi

Hafta sonları genellikle ÖSYM ve MEB sınavları uygulanıyor. Her hafta sonunun gelmesiyle birlikte binlerce kişi 'Bu hafta sonu sınav var mı?' sorusuna yanıt arıyor. 9 Nisan Cumartesi, 10 Nisan Pazar günü sınav olup olmadığı, hangi sınavların olacağı merak ediliyor. İşte ÖSYM-MEB 2022 sınav takvimi...

Giriş Tarihi 10 Nisan 2022, 16:40 Güncelleme 10 Nisan 2022, 16:40
Bu hafta sonu sınav var mı? 9 Nisan Cumartesi 10 Nisan Pazar hangi sınavlar var? ÖSYM-MEB 2022 sınav takvimi

İÇİNDEKİLER

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavlar hafta sonları uygulanıyor. Bu hafta sonu da sınav olup olmadığı merak ediliyor. Peki Bu hafta sonu sınav var mı? 9 Nisan Cumartesi 10 Nisan Pazar hangi sınavlar var? İşte araştırılan soruların yanıtları ve ÖSYM-MEB 2022 sınav takvimi...

BU HAFTA SONU SINAV VAR MI?

Bu hafta sonu ÖSYM tarafından Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2022-YDS/1) düzenlenecek.

9 NİSAN CUMARTESİ, 10 NİSAN PAZAR HANGİ SINAVLAR VAR?

Başvuruları 17- 28 Şubat tarihlerinde alınan (2022-YDS/1 sınavı 10 Nisan Pazar günü yapılacak. Saat 10:15'te başlayacak sınavın sonuçları ise 6 Mayıs'ta ilan edilecek.

👉YDS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

👉ÖSYM 2022 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

2022-YDS/1 SINAVI İÇİN SINAV GÜNÜ AÇIK TUTULACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

Sınava girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 10 Nisan 2022 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecektir.

Bu amaçla, sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu"Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecektir. Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir."Geçici Kimlik Belgesi" dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.

Adaylar, sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin adresine ve açık oldukları saatlere aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

👉PAZAR GÜNÜ 07.00-10.00 SAATLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ